Lars Helle. Foto: Birgit Dannenberg

Lars Helle går til Aftenbladet

Forlater sjefredaktørstolen i Dagbladet til fordel for samme stilling i Stavanger Aftenblad.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagbladets sjefredaktør Lars Helle går til Stavanger Aftenblad der han skal etterfølge Tom Hetland, som sluttet som sjefredaktør tidligere i høst. Media Norge bekrefter i ettermiddag nyansettelsen i en pressemelding.

– Lars Helle er en erfaren publisist. Han har gjort en jobb i Dagbladet som er lagt merke til, og har en tilknytning og et engasjement for Rogaland som betyr mye i det arbeidet han nå skal ta fatt på, sier styreleder i Stavanger Aftenblad og konsernsjef i Media Norge, Didrik Munch i pressemeldingen.

Til Stavanger Aftenblad sier Lars Helle at han ser fram til å sette farge på regionen fra sjefredaktørstolen hos sin nye arbeidsgiver.

– Jeg er kjempeglad for å få en kjempejobb i Stavanger, som jeg synes er den viktigste regionen i Norge.

Han avviser at Aftenbladets lesere nå kan forvente seg en avis som vil ligne mer på Dagbladet.

– Nei, jeg har enorm respekt for at det er to forskjellige produkter og markeder. Jeg skal holde på Aftenbladets formålsparagraf. De som tror Aftenbladet nå blir en boulevardavis som Dagbladet, tar feil.

Det betyr at Dagbladet må ut på jakt etter sin femte redaktør siden årtusenskiftet. De siste 11 årene har avisa hatt fire redaktører i John Olav Egeland, Thor Gjermund Eriksen, Anne Aasheim og Lars Helle.

Det var Dagbladet som onsdag skrev at Helle var aktuell for stillingen. Redaktør Tarald Aano i Aftenbladet skal også ha vært en aktuell kandidat til sjefredaktørstillingen, ifølge Dagbladet.

Helle er 48 år og utdannet jurist.  Siden 2010 har han vært sjefredaktør i Dagbladet. Før det har han hatt ulike lederstillinger i Dagbladet siden 2001. Han var også konstituert sjefredaktør et halvår i 2006. Han var også ansvarlig redaktør i Rogalands Avis mellom 1996 og 2000.

Klubbleder Finn Våga i Stavanger Aftenblad er fornøyd med styrets valg.

– Lars Helle er en dyktig, uredd og klok sjefredaktør. Han har en rastløs energi som kan tilføre Aftenbladet journalistisk kraft og en tydeligere nyhetsprofil. Han er en fanebærer for god journalistikk, sier Våga.

Han sier at Helle kjenner distriktet godt. Våga forventer at Helle vil bruke rollen som sjefredaktør til å bli en samfunnsaktør i regionen.

– Dette er et spennende og dristig valg. Han vil bli omdiskutert og kanskje omstridt.

Men en ting gir klubblederen tydelig beskjed om at Helle må la være igjen i Oslo.

– Jeg tar det som en forutsetning at han ikke kommer hit for å lage Dagbladet-journalistikk.

Det er så langt ikke klart når Helle tiltrer i den nye stillingen.

Lars Helle har så langt ikke besvart Journalistens henvendelser.

Powered by Labrador CMS