- TV 2 må ha inntekter fra innholdet

BERGEN (Journalisten): Kåre Valebrokk mener TV 2 er avhengig av å kunne ta betalt for innholdet for å kunne bestå som en almenkringkaster.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I debatten om overgang til digital-tv har TV 2 som gratis kanal stått i fokus. TV 2-sjef Kåre Valebrokk er imidlertid krysstallklar på at betalings-tv er en nødvendighet.

- Hvis vi skal klare å opprettholde TV 2 som almenkringkaster i en digital verden må vi ha én inntektsstrøm til. Annonser er ikke nok. Det vi ser er at betalingssiden vokser, og ikke annonsedrevet tv. Vi må altså få en betalingsstrøm også fra innholdet, sier TV 2-sjef Kåre Valebrokk, som ikke synes det virker som Trond Giske har forstått dette.

Valebrokk mener det er et problem at man nå har en diskusjon både om kryptering og om TV 2 skal ha anledning til å ta betalt.

- Ja egentlig har vi tre diskusjoner gående. En diskusjon går mellom TV 2 og kulturdepartementet, en annen går mellom Bernander og kulturdepartementet og den tredje går mellom NTV og samferdselsdepartementet, sier Valebrokk som ikke er bekymret for at TV 2 blir taperen i kampen som pågår.

- Nei, ikke i det hele tatt. Uten TV 2 blir det knapt bakkenett i det hele tatt. NRK trenger oss desperat og omvendt, sier Valebrokk, som mener Trond Giske nå framstår som den fremste utfordringen.

- Og Trond Giske kan bli sittende igjen uten det bakkenettet som han sier han er en så sterk tilhenger av, sier Valebrokk.

Powered by Labrador CMS