Det ubehandlede opprinnelige bildet viser hustaket fra nabobygningen i vinduet bak Merete Smith. Innfelt bildet Smith la ut på Twitter i helgen. Foto: Thomas Haugersveen/Dagens Næringsliv

Beskyldte DN for bilde=manipulering

Advokatforeningens Merete Smith tok feil da hun mente Dagens Næringsliv (DN) manipulerte inn fjell utenfor kontoret hennes.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var da foreningens generalsekretær Merete Smith leste Dagens Næringslivs sak «Advokatfesten» i lørdagsmagasinet om advokatstandens vekst at hun sendte denne Twitter-meldingen:

«Dette bilde er i dagens DN. Men utsikten fra vinduet er manipulert. Jeg har kontor midt i byen, ikke ved fjellet. pic.twitter.com/DdvJYn2IyC,» skrev Smith på Twitter lørdag 21. mars (meldingen er nå slettet fra Smiths Twitter-profil).

Fjell

– Vi var en gjeng som satt og drakk kaffe sammen. Vi var alle enig om at det så ut som fjell, sier Smith til Journalisten.

Hun sier hun syntes det var pussig, og forstod ikke hvorfor DN skulle gjøre det.

På Twitter skrev hun at den eventuelle manipuleringen var uproblematisk for henne, men hun sendte også denne meldingen:

«@justervesen enig. Hvis de manipulerer dette, kan man begynne å lure på hva mer som er uriktig fremstilt. @kristinbruun @jonwesselaas» (Meldingen er nå slettet fra Smits profil)

I virkeligheten er det nabobygningens hustak - og ikke fjell - du skimter i vinduet bak Smith. Det kommer tydeligere frem av den uredigerte råfilen fra fotograf Thomas Haugersveen:

– Tullesak

DNs featureredaktør Gry Egenes karakteriserer oppstusset som en tullesak. Hun mener Smith burde fokusert på innholdet i saken fremfor å stille spørsmål om manipulering av bildet.

– Når vi skriver om pengegaloppen i advokatbransjen er det litt forunderlig at det eneste hun er opptatt av er utsikten ut av vinduet hennes, sier Egenes.

– Jeg skjønner ikke hvorfor hun gidder å tenke at fotografen skulle gidde å manipulere et helt vanlig bilde bak et skrivebord.

Egenes tar seg ikke så nær av Smiths antydning om at andre ting også kan være uriktig fremstilt.

– Jeg klarer ikke ta det helt alvorlig. Dette er en tullesak.

Beklager

Merete Smith har nå svart alle hun diskuterte med på Twitter i helgen at bildet ikke var endret av DN og at det var hustaket man så i vinduet. Hun angrer nå på helgens Twitter-oppdatering, og beklager at hun gikk så hardt ut.

– Jeg er lei meg for at jeg gjorde det. Det var dumt av meg, sier Smith.

– Det var en lang artikkel om et viktig tema. Dette var ikke noe forsøk på å ta fokus bort fra artikkelens innhold. For meg var dette en detalj, men jeg skjønner det ikke er noe detalj for fotografen å bli beskyldt for manipulering.

«@AmundDjuve @jonwesselaas Jeg beklager at j tok feil om utsikt fra vindu, men d så ut som fjell. J har IKKE sagt at fotografen er PFUfelt» skrev Smith på Twitter mandag (meldingen er nå slettet fra Twitter-profilen).

Powered by Labrador CMS