Nyheter som blir spredd på Metas selskaper Facebook og Instagram, blir stengt for canadiske brukere i løpet av de neste ukene. En ny lov krever at Meta skal betale for nyheter.

Meta begrenser nyhetstilgangen på Facebook og Instagram i Canada

Teknologiselskapet Meta er i ferd med å avvikle nyhetstinnholdet i tjenestene til Facebook og Instagram i Canada.

Publisert Sist oppdatert

I en uttalelse fra Meta heter det at prosessen med å avvikle nyhetsinnholdet blir gjort for å innfri påleggene i en ny canadisk lov. Canadiske brukere vil gradvis merke følgene av dette i løpet av de neste ukene.

Den nye loven tvinger de store tech-selskapene til å betale for nyhetene de bringer. Reformen vil trå i kraft for fullt i desember i år.

– Loven bygger på den uriktige forutsetning av Meta skor seg utilbørlig på nyheter som blir delt på våre plattformer. Det motsatte er tilfellet, skriver Meta i en kommentar. Selskapet legger til at den eneste måten å overholde loven på er å avvikle tilbudet om nyheter for Canadas innbyggere.

Meta sier at canadiere vil som før kunne bruke de andre tjenestene som Facebook og Instagram tilbyr. Men lenker og innhold som blir spredd av internasjonale publisister og nyhetskanaler vil bli blokkert i Canada.

Powered by Labrador CMS