Anniken Pedersen (t.v.) og Wibeke Bruland i NRK Finnmark følger nøye med på de 32 klekkeklare eggene. Det gjør mange seere også, via Facebook. Foto: NRK
Anniken Pedersen (t.v.) og Wibeke Bruland i NRK Finnmark følger nøye med på de 32 klekkeklare eggene. Det gjør mange seere også, via Facebook. Foto: NRK

NRK Finnmarks «Påskeegg minutt for minutt» tar helt av – 43.000 har gjettet på hvilket egg som klekkes først

Etter 18 døgn har det begynt å skje ting.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK Finnmark kjører sin egen «minutt for minutt»-sending for tiden:

32 egg, markert med hvert sitt tall, har ligget i en rugemaskin inne i radiostudioet i Alta i over to uker, og vært et hyppig tema for morgen- og ettermiddagssendingene fra NRK Finnmark.

Fra mandag kveld 15. april har man også kunnet følge eggene live på Facebook, og sendinga har på kort tid fått enorm respons: På under ett døgn har mer enn 43.000 seere gjettet på hvilket egg de tror klekkes først, for å ha sjansen til å vinne en DAB-radio.

– Responsen har vært over all forventning. Vi trodde dette var noe som kom til å engasjere, men at det skulle engasjere så mange, trodde vi nok ikke. Nå blir det litt av en jobb å sortere ut alle som har gjettet riktig, og trekke ut en vinner blant dem, sier radioprogramleder Anniken Pedersen i NRK Finnmark.

Sammen med produsent Wibeke Bruland har Pedersen fulgt eggene i mange dager.

Per tirsdag 16. april er eggene inne i sitt nittende døgn i rugemaskinen, og begynner virkelig å nærme seg tidspunktet for klekking. Produsent Bruland forteller at klekketiden normalt er på rundt 21 døgn.

– Vi føler jo at vi har blitt kjent med disse eggene nå, og ser at det er nummer 28 og nummer 6 som kanskje beveger seg mest akkurat nå. Vi mener også at de beveger seg litt ekstra når vi spiller musikk på radioen, men vi kan ikke utelukke at det er noe vi innbiller oss. Det kan være vifta som gjør det, sier Bruland.

Eggene kommer fra Heimdal gård i Alta, og kjendiskyllingene skal tilbake dit når klekkingen er unnagjort.

Powered by Labrador CMS