Andreas Gjølme vil nå ta betalt for deler av innholdet på nettsiden.

Nå tar også Budstikka betalt

Men fortsatt skal mesteparten av innholdet på nett være gratis.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

- Jeg tror ikke en avis som vår kan stenge nettet helt, sier sjefredaktør Andreas Gjølme i Budstikka Media.

30 prosent av innholdet som legges ut på nettsiden må brukerne betale for fra i dag av. Men dette er innhold som tidligere ikke er blitt publisert på nett. Dermed øker det totale volumet på nettsiden forklarer sjefredaktøren.

Det løpende nyhetbildet skal fortsatt være gratis, det mener Gjølme er vanskelig å ta betalt for.

Noe eksklusivt

Budstikka er med det den fjerde store lokal-/regionavisen som innfører betalingsordning på sine nettsider. Først ute av de største var Fædrelandsvennen. I tillegg tar lokalavisene Møre-Nytt og Hallingdølen betalt på nett.

Det er betalingsplattformen til tidligere Edda Media som tas i bruk i Bærum, og det er også Edda-avisene Tønsbergs Blad og Drammens Tidende redaktøren ser til for inspirasjon.

Innholdet Gjølme håper på å få betalt for kan være eksklusivt til B+, som betalingstjenesten heter, men det kan også være reportasjene fra fredagsavisen eller lørdagsavisen. Og så meninger da, både avisens egne og andres. Video og interaksjondesign blir derimot B+ sitt domene.

Abonnentene skal slippe å betale for moroa, de må riktignok registrere seg, men det er også det. De som ikke holder Budstikka må ut med sju kroner for en dag, 29 kroner for ei uke eller 79 kroner i måneden.

Ikke satt tall

Og så var det dette med momsen da. Ingen på avis, full moms på nett. Hva gjør så Budstikka? Holder de pusten til det foreligger en avklaring om moms på digitale tjenester og samtidig satser på tilgivelse fra skattemyndighetene?

- Vi har selvfølgelig gjort flere utredninger om momsen og vi er klar over problematikken. Og så vet vi at den digitale delen vi tar betalt for skal det betales moms på, derfor avsettes penger til dette. Samtidig synes vi det er leit at departementet ennå ikke har klart å løse floken og funnet gode kjøreregler.

Om Gjølme håper på millioninntekter fra B+, vil han ikke si. Han forteller at de ennå ikke har satt et tall på prosjektet.

- Dette er et maratonløp og ikke en sprint.

Powered by Labrador CMS