Eli Halvorsen er i Kina for Moss Avis. Foto: Eli Halvorsen

Lokalaviser i Beijing-OL

Verdens største idrettsarrangement samler tusener av mediefolk. Av disse er fire akkreditert fra norske lokalaviser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På Olympiatoppens oversikt over akkrediterte norske mediefolk til OL i Beijing står totalt 103 personer oppført. Overlegent flest er fra NRK (40), men også Bergensavisen, Fredriksstad Blad, Moss Avis og Oppland Arbeiderblad har sendt hver sin medarbeider til OL.

– Det er veldig stor interesse for skyting og seiling i Moss-distriktet, og vi har flere lokale utøvere med i OL: Are Hansen i skyting og Siren Sundby, Frode Bovim og Christopher Gundersen i seiling, forklarer sportsleder Eli Halvorsen i Moss Avis.

Av de fire norske lokalavisene med akkrediterte pressefolk til Beijing-OL er Moss Avis den minste. Det er likevel ikke første gang Østfold-avisen er med på sommer-OL, for avisen var også til stede i Aten 2004, da Siren Sundby sikret Norge en gullmedalje.

Litt ydmyk

– Å være alene for en liten avis på et så stort arrangement gjør deg litt ydmyk. Det er så store forhold, men som journalist er du samtidig del av et miljø, slik at du ikke føler deg så liten likevel, kommenterer Halvorsen sitt opphold i Kina med.

Hun kom til Beijing på åpningsdagen, men etter fem dager i den kinesiske hovedstaden er hun nå på plass i Qingdao, hvor seilkonkurransene skal foregå.

– Der er det litt mindre forhold, men så langt har jeg uansett opplevd arbeidsforholdene som meget gode. Og personlig har jeg ikke opplevd noen problemer med kinesiske myndigheter, selv om sikkerhetstiltakene er meget strenge, sier Halvorsen.

Multimedial dekning

Hun ikke bare skriver og fotograferer for papir og nett, to ganger daglig ringer også avisens egen lokalradio til henne, for å få oppdaterte rapporter.

– Det blir en veldig multimedial arbeidsdag, så selvsagt kunne jeg gjerne sett at jeg hadde med en fotograf. Men vi har en avtale med Scanpix som sikrer oss bilder med våre lokale utøvere, så det verste aberet med å være helt alene er likevel at du innimellom savner noen å konferere saker og vinkling med, uttaler Halvorsen.

Straks OL-konkurransene i skyting og seiling er avsluttet 18. august, reiser hun hjem.

Powered by Labrador CMS