Ansatte i Moss Dagblad, f.v. Amund Lågbu, Øystein Wolf, Jahn Eng, Knut Arne Hansen, Mattias Mellquist og Per Rødahl. Foto: Birgit Dannenberg

– Det har ligget i kortene

Det er en trist dag i Moss Dagblad, men de ansatte håper likevel på fortsatt liv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidlig tirsdag ble det klart at Moss Dagblad legges ned etter mer enn 90 år drift. Tallene var ikke gode nok til at avisen kunne fortsette.

Konsern

– Det er selvfølgelig veldig trist. Vi har vært klar over den alvorlige situasjonen, så det kommer ikke som noen veldig stor overraskelse, sier klubbleder Mattias Mellquist.

De ansatte, som til sammen fyller 11 årsverk, fikk beskjeden om at avisen avvikles i dag, men har lenge ventet på en avklaring. Etter det Journalisten kjenner til, kommer trolig den aller siste utgaven på papir til mandag.

– Vi lider også av at de andre avisene i A-pressen går dårlig, vi har tidligere blitt reddet av at en del av de store avisene går godt. Slik er ikke situasjonen lenger.

Ny eier?

Redaksjonsklubben i Moss Dagblad teller seks medlemmer. Klubblederen forteller at hele prosessen har vært ryddig og at de ansatte skal i drøftelsesmøte i løpet av uken.

Selv om A-pressen har valgt å sette kroken på døren, øyner de ansatte et håp for fremtiden.

– Vi har en dialog med en annen interessent som kan være aktuell for overtakelse. Han har sagt han er interessert i å ta over, sier Mellquist.

Powered by Labrador CMS