Gunn Heidi Nakrem ble 61 år. I 30 av dem jobbet hun i Trønderbladet, alltid med et stort engasjement.

MiNNEORD:

Nå står det en tom pult i redaksjonen

Fredag morgen 18. august forlot Gunn Heidi redaksjonslokalene på Melhus for å rekke et oppdrag. Hun kom aldri tilbake.

Publisert Sist oppdatert

Gunn Heidi Nakrem døde på St. Olavs hospital lørdag, 61 år gammel.

Hun hadde falt om i Melhus sentrum, ikke langt fra byggeplassen ved Melhustorget. Fra avislokalene hørte vi sirenene, og en journalist rykket ut. Mens han var på stedet fikk han vite at det var hans kollega som fikk livreddende førstehjelp.

Gunn Heidi hadde fått en kraftig hjerneblødning. Etter sjokkmeldingen ble det etter hvert klart at alt håp var ute. En ufattelig og forferdelig trist beskjed å få for oss i Trønderbladet. Noen av oss har jobbet sammen med Gunn Heidi i 30 år.

Siden 1993 har hun dekket det meste av det som har foregått i området vårt. Det ble raskt klart at avisa hadde fått en medarbeider med meget stor arbeidskapasitet og faglig styrke. Gunn Heidi hadde solid utdanning og praksis da hun kom inn gjennom dørene i Trønderbladet, noe som preget resultatet vi så på trykk, og på nett etter hvert som Trønderbladet også ble digitalt. Gunn Heidi løftet Trønderbladet med å utøve kritisk journalistikk og levere kvalitet på en helt annen måte enn det som var vanlig i avisa den gangen. Dessuten kom det stoff i så store mengder at det blir et meget stort hull å fylle etter henne. Trolig må vi ta tregangen om vi tar utgangspunkt i det som det er vanlig for en journalist å produsere i løpet av et arbeidsår.

Med en så stor aktivitet ble hun også i realiteten Trønderbladets ansikt utad.

Som journalist hadde Gunn Heidi et sterkt konkurranseinstinkt, hun ville vinne nyhetskampen og det handlet ofte om å snappe opp twittermeldinger fra politiet eller å få en sak raskt publisert. Ikke sjelden kunne hun ses springende tilbake til redaksjonen etter å ha vært ute på oppdrag.

Stort var også hennes engasjement for livet i avisa, for eksempel når det kom nye medarbeidere. Hun var alltid klar til å ta seg av nykomlingene, enten det var ungdomsskoleelever på praksisuke eller nyansatte journalister.

Gunn Heidi opparbeidet seg også mye kunnskap om bedriften og fungerte som et menneskelig arkiv, med mye historikk lagret under de lyse krøllene.

Gunn Heidi var en sosial og trivelig medarbeider som alltid viste omsorg og interesse for kollegene. Som leder i redaksjonsklubben og velferdslaget, samt gjennom verv i bedriftens styre ivaretok hun kollegers rettigheter på arbeidsplassen. Det var alltid hun som stod bak trivselstiltakene, alt fra små feiringer med kake på kjøkkenet til lengre utflukter vi har lagt ut på, alle sammen i bedriften.

Nå står det en tom pult i redaksjonen. En trivelig og dyktig ansatt er dypt savnet i Trønderbladet.

Powered by Labrador CMS