Irene Halvorsen har de siste årene vært en flittig gjest i Dagsnytt 18 som kommentator. Skjermdump fra NRK

Irene Halvorsen ny sjefredaktør i Nationen

Tiltrer etter sommeren, kommer fra stillingen som samfunnsredaktør i Dagsavisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

45-åringen har vært i Dagsavisen i elleve år, de siste fem som samfunnsredaktør og kommentator.
 
– Jeg gleder meg stort til å gyve løs på jobben som sjefredaktør i Nationen, en avis som er perfekt posisjonert for det grønne skiftet. Hvor vi lever, hvordan vi lever og hva vi lever av er viktig for hele Norge – ikke bare for dagens lesere av Nationen, sier Halvorsen til Dagsavisen – avisen hun nå forlater.

Styreleder i AS Nationen Johnny Ødegård mener Irene Halvorsen vil være en god stemme for Distrikts-Norge.

– Jeg er trygg på at Irene Halvorsen vil videreføre Nationens arbeid med å synliggjøre hvorfor landbruk, matproduksjon og bosetting i hele landet angår oss alle. Hun vil styrke Nationen, sier Ødegård til Dagsavisen.

Halvorsen fortsetter som samfunnsredaktør i Dagsavisen i tre-fire uker til, og slutter senest innen 1. juni. Hun tiltrer som sjefredaktør i Nationen etter sommeren.

– Det er naturlig å slippe Irene raskt når hun går til en slik jobb. Politisk reporter Marie Melgård trer umiddelbart inn i en utvidet rolle, og vil framover delta i vår kommentatoravdeling sammen med Hege Ulstein og Aslak Borgersrud, samt Dagsavisens øvrige redaktører, sier Dagsavisens sjefredaktør Eirik Hoff Lysholm.

Powered by Labrador CMS