Nationens nye sjef Mads Storvik reiser betalingsmur på nett og teller på knappene når han ser på papirets fremtid. Foto: Birgit Dannenberg

Nationen lar annonsørene betale for reportasjer

Tester sponset innhold på landsbruksmesser.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

- Vi lager tv-program på nett fra de to messene Agrisjå i Trondheim og Dyrsku’n i Seljord. I disse programmene kan de som står på stand kjøpe omtale i form av reportasjer, sier Tun Media-sjef og ansvarlig redaktør Mads Storvik i Nationen.

Selv kaller han det annonsefinansiert programmering.

Redaktøren understreker at Nationen skal sørge for å holde seg til loven om produktplassering. De skal følge eventuelle retningslinjer. Og det vil stå plakat både før og etter programmet.

Og så er det ikke avisens egne journalister som skal lage innholdet.

Ikke journalister

- Nei! Vi skal ikke blande journalistene våre inn i det. Nyhetsjournalistikken er en hellig ku. Den skal være uavhengig. Det skal være tydelig at innholdet i disse reportasjene er produsert av folk som er spesialisert på slike ting.

Storvik forteller at markedet har tatt tilbudet godt i mot. Mens flere i begynnelsen av samtalene gjorde det klart at de hadde kjøpt de annonsene de trengte, ble tonen en annen da de ble forespeilet hva tilbudet gikk ut på. Annonsekronene deres sitter rett og slett løsere.

Dessuten har de som er med en gjenbruksverdi av innholdet. Kjøper de reportasjer, får de også benytte seg av dem i sine egne kanaler.

Andre vil ta pengene

Innholdet vil bli merket tydelig, forklarer Storvik og det mener han gir publikummet et riktig utgangspunkt når de ser reportasjene.

- For oss som ikke har all verdens nettrafikk sammenlignet med de store, er dette en annen måte å skape inntekter på når banner ikke generer nok. Jeg tror dette bare er starten på jakten etter nye inntektskilder, sier han.

Storvik slår fast, som Raju Narisette fra News Corp., at om ikke mediehusene tar tak i inntektene, vil andre gjøre det.

Powered by Labrador CMS