Anders Høglund i Nettavisen kan fortelle at spilleren deres har talt for mange avspillinger.

Podkast

Nettavisen har funnet podkast-feilen – holder seg fortsatt unna Podtoppen

– Spilleren vår har talt for mye.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Rangeringen over Norges største podkaster, Podtoppen, ble svært omdiskutert noen uker før sommeren.

I flere artikler omtalte Journalisten forvirring, og skepsis, rundt tallene som brått plasserte Nettavisens fotballpodkast Sesongkortet helt på toppen av lista.

Flere medieprofiler kastet seg på diskusjonen, og mente at tallene måtte være feil, og i flere måneder har Nettavisen lett etter feilen.

Har funnet feilen

Nå har Nettavisen funnet det som viser seg å være feil i tellingen av avspillinger.

– Det har vært spilleren vår som har talt for mye, sier lydsjef Anders Høglund til Journalisten.

Det de fortsatt ikke klarer å finne ut av, er den store variasjon i tellingen mellom deres egne podkaster. Feilen er altså rettet, og nå gjøres det søk etter hva som gjorde at feilen oppstod.

Det var podkasten Sesongkortet som plutselig endte opp som Norges største podkast.

– Det er en kombinasjon av sidevisninger og at spilleren har registrert sidevisninger som avspillinger. Vi skulle gjerne ha funnet igjen samme mønster for alle podkastene, men der er vi ikke ennå, sier lydsjefen.

Høglund forteller at de ikke har utviklet spilleren selv, og at de derfor må ut av huset for å finne ut av hvordan det hele henger sammen. Nå er tallene stabile, og i praksis fungerer tellingen som den skal, ifølge Høglund.

– Sammen med Podplay har vi sørget for at ingen kunder er blitt overfakturert, og det er viktig.

Ikke tilbake på Podtoppen

Nettavisens podkaster er fortsatt ikke å se på Podtoppen. Da Journalisten dekket saken i juni ble Nettavisens podkasttall flittig diskutert i sosiale medier, og til slutt valgte avisen å fjerne sine podkaster fra rangeringen. Men ifølge Høglund diskuteres det nå om de igjen skal være med eller ikke.

– Er tallene deres riktige nå?

– Nå er de hvert fall ikke for høye. Vi må overvåke det over tid. Når det har vært en feil i spilleren må det testes over tid, evalueres, meldes inn og testes igjen. Så får vi se.

Lyttingen på Nettavisens podkaster drives i større grad av fronten på avisen, sier Høglund, og tallene har stemt greit med lesingen av artikler.

– Men det skulle jo ikke ha dratt med seg podkastene.

Powered by Labrador CMS