Nettavisene-podkastene er denne uken borte fra Podtoppen. NRK-podkaster har nå alle topplasseringene.
Nettavisene-podkastene er denne uken borte fra Podtoppen. NRK-podkaster har nå alle topplasseringene.

Podkast-bråk

Nettavisen trekker podkaster fra Podtoppen

Nye tall lagt fram i dag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Nettavisen har fra denne uken valgt å midlertidig trekke sine podkaster fra Podtoppen, i påvente av at de gjør ytterligere tekniske undersøkelser av dataene som leveres til Podtoppen», er beskjeden på Podtoppen onsdag formiddag.

Nettavisen begrunner sin avgjørelse slik:

«Etter mange innspill om våre lyttertall på podkast har vi bedt om at våre podkaster taes av Podtoppen inntil videre, slik at vi kan gjøre alle nødvendige undersøkelser. Vi har felles interesse med andre aktører i at alle tall er kvalitetssikret og troverdige.»

For to uker siden seilte Nettavisens fotballpodkast Sesongkortet inn på førsteplass blant Norges mest strømmede og nedlastede podkaster. Totalt hadde Sesongekortet 217.000 strømminger eller nedlastinger fra 175.000 unike enheter, ifølge målingene den uka.

Veksten var på mange hundre prosent for den relativt nystartede podkasten, og både Nettavisen og ledergruppen bak den ukentlige Podtoppen-rangeringen ble overrasket over tallene.

På målingen uka etter la podkasten på andre plass på Podtoppen, med over 170.000 strømminger eller nedlastinger fra over 150.000 unike enheter.

Det har ikke gått upåaktet hen.

Journalisten var tirsdag i kontakt med Nettavisens lydsjef Anders Høglund. Han ønsket da ikke å kommentere hvordan tallene la an. Han har tidligere uttalt til Journalisten at de ikke har funnet noen feil med tallene. Det samme er budskapet fra Kantar, som har ansvaret for de offisielle målingene.

En av dem som er kritiske til den voldsomme lytterveksten, er VGTV- og TV 2-profil Mads Hansen.

Han har tidligere uttalt til Journalisten at tallene til Sesongkortet åpenbart ikke stemmer.

– Grunnen til at jeg engasjerer meg litt er at Nettavisen fremstår så veldig høye og mørke, og forteller at de har truffet en nerve. Det er jo ingen podkaster som vokser naturlig på den måten, sa Hansen.

Denne uka er det tre NRK-podkaster som topper Podtoppen. Ingen av dem har like høye tall som det Sesongkortet ifølge målingene har hatt de foregående ukene.

Powered by Labrador CMS