Rupert Murdochs makt blir nå ufordret av investorene. Foto: REUTERS/Denis Balibouse (SWITZERLAND) 20100603

Murdochs møter motstand

Konsekvensene av telefonavlyttingsskandalen når toppen i News Corporation.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Murdoch-familiens makt i verdens største mediekonsern blir nå utfordret fra flere hold etter avsløringer om at konsernets britiske avisjournalister skal ha avlyttet telefonsamtaler og hacket seg inn i telefonsvarere. 

Les også: Her finner du Journalistens dekning av telefonavlyttingsskandalen.

Som far …

Ifølge amerikanske Bloomberg mener en investorgruppe at grunnlegger Rupert Murdoch har for mye makt, og at dette burde gjøres noe med.

I ett brev ønsker gruppen, som representerer 700.000 ikke stemmeberettige aksjer, at Rupert Murdoch ikke burde fungere som både styreformann og som konsernsjef. Disse rollene burde være splittet.

I forrige uke gjorde en annen investorgruppe et fremstøt for å få splittet opp Murdochs rolle. Denne gruppen representere 1,1 millioner ikke stemmeberettige aksjer, og 200.000 aksjer med stemmerett.

Så sønn

James Murdoch, som er sønn av mediemogulen Rupert Murdoch, må finne seg i å stå i annen rekke til sjefsjobben i mediekonsernet News Corp. Under en telefonkonferanse om resultatet onsdag sa Murdoch at dagens sjef for den daglige driften, Chase Carey, mest sannsynlig vil etterfølge ham i jobben som konsernsjef.

– Chase er min partner, og hvis noe skulle med meg er jeg sikker på at han vil få den med en gang - hvis jeg skulle havne under en buss, sa Murdoch, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Mange har hittil spekulert på at James Murdoch vil etterfølge sin far i sjefsrollen i medieimperiet. Som sjef for avisene konsernet eier i Storbritannia har Murdoch junior imidlertid blitt svekket den siste tiden som følge av telefonhacking-skandalen i News of the World.

Samtidig som Murdoch senior pekte ut en mulig etterfølger, avviste han at han har planer om å gi seg med det første.

– Jobben vil ikke bli ledig med det første, sa den 80 år gamle konsernsjefen.

 

 

Powered by Labrador CMS