NJ går så det suser

Regnskapet for Norsk Journalistlag viser at organisasjonen gikk med 1,6 millioner kroner overskudd ifjor. Årsaken er god kostnadskontroll og forsiktig budsjettering på inntektssiden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Regnskapet for 2005 kom meget bedre ut enn forutsatt. Faktisk ble 2005-budsjettet revidert så sent som i september ifjor, men likevel kommer det endelige regnskapet i mål med et resultat på 1,96 millioner kroner bedre enn budsjettert.

Regnskapet ble lagt fram på landsstyremøtet i NJ i dag, og hele overskuddet på 1,6 millioner kroner tillegges konfliktfondet.

Det er økte kontingentinntekter som er hovedårsaken til det gode resultatet. Antallet medlemmer økte i løpet av fjoråret med 173 til 8.943, og kontingentinntektene utgjør nær 2,3 millioner kroner mer i 2005 enn året før, totalt 35 millioner kroner.

Når det gjelder NJs konfliktfond heter det i regnskapet at «NJ har fortsatt et meget trygt fundament for mulige konflikter i framtiden». Overskuddet på konfliktfondet utgjør i 2005 3,5 millioner kroner, og sammen med at NJ overfører hele overskuddet fra driften i 2005 til konfliktfondet, betyr det at fondet nå er på 55 millioner kroner, det vil si samme nivå som foran streiken i 2004.

Powered by Labrador CMS