Sergij Tomilenko og Lina Kusj på scenen under NJs landsmøte på Gardermoen. Til venstre NJs lederduo Hege Fagerheim og Dag Idar Tryggestad.

Krigen i Ukraina

NJ med pengestøtte til ukrainske journalister

Skal finansiere ny assistenstilling.

Publisert Sist oppdatert

Norsk Journalistlag (NJ) har bevilget midler til å finansiere en assistentstilling i det ukrainske journalistforbundet NUJU ut året.

Støttebeløpet er på 3600 euro, drøyt 40.000 kroner med dagens kurs.

– Vi er glade for å kunne bidra økonomisk til at våre kollegeaer får avlastning under krevende arbeidsforhold. Det er veldig bra. Dette er også med på å holde løftet vårt på landsmøtet i år, om å øke vår innsats for både ukrainske kollegaer og andre journalister internasjonalt som trenger det, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad til Norsk Journalistlags nettside.

Sergij Tomilenko og Lina Kusj, som leder NUJU, besøkte tidligere i år landsmøtet til NJ. Der overrakte de to et flagg fra byen Mariupol, signert av ukrainske journalister.

Bevilgningen skal dekke assistentstillingen ut året. NJ-sekretariatet har i tillegg fått fullmakt til å videreføre ordningen frem til 1. juli 2024, dersom det er hensiktsmessig.

– Mange vil gjerne hjelpe Ukrainas journalister. Men det er Ukrainas journalistforbund som får jobben med å distribuere utstyr, drive solidaritetssentrene, holde kurs og støtte små og store redaksjoner, forteller Eva Stabell, ansvarlig for internasjonalt arbeid i NJ.

Hun peker videre på at det kun er de to som besøkte NJ tidligere i år, som gjør hele denne jobben.

– Så det er supert at NJs arbeidsutvalg sa ja til å gi dem penger til en assistentstilling for å hjelpe til med dette uhyre viktige arbeidet.

Powered by Labrador CMS