Sergij Tomilenko og Lina Kusj på scenen under NJs landsmøte på Gardermoen. Til venstre NJs lederduo Hege Fagerheim og Dag Idar Tryggestad.
Sergij Tomilenko og Lina Kusj på scenen under NJs landsmøte på Gardermoen. Til venstre NJs lederduo Hege Fagerheim og Dag Idar Tryggestad.

Krigen i Ukraina

NJ med pengestøtte til ukrainske journalister

Skal finansiere ny assistenstilling.

Publisert Sist oppdatert

Norsk Journalistlag (NJ) har bevilget midler til å finansiere en assistentstilling i det ukrainske journalistforbundet NUJU ut året.

Støttebeløpet er på 3600 euro, drøyt 40.000 kroner med dagens kurs.

– Vi er glade for å kunne bidra økonomisk til at våre kollegeaer får avlastning under krevende arbeidsforhold. Det er veldig bra. Dette er også med på å holde løftet vårt på landsmøtet i år, om å øke vår innsats for både ukrainske kollegaer og andre journalister internasjonalt som trenger det, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad til Norsk Journalistlags nettside.

Sergij Tomilenko og Lina Kusj, som leder NUJU, besøkte tidligere i år landsmøtet til NJ. Der overrakte de to et flagg fra byen Mariupol, signert av ukrainske journalister.

Bevilgningen skal dekke assistentstillingen ut året. NJ-sekretariatet har i tillegg fått fullmakt til å videreføre ordningen frem til 1. juli 2024, dersom det er hensiktsmessig.

– Mange vil gjerne hjelpe Ukrainas journalister. Men det er Ukrainas journalistforbund som får jobben med å distribuere utstyr, drive solidaritetssentrene, holde kurs og støtte små og store redaksjoner, forteller Eva Stabell, ansvarlig for internasjonalt arbeid i NJ.

Hun peker videre på at det kun er de to som besøkte NJ tidligere i år, som gjør hele denne jobben.

– Så det er supert at NJs arbeidsutvalg sa ja til å gi dem penger til en assistentstilling for å hjelpe til med dette uhyre viktige arbeidet.

Powered by Labrador CMS