Både lederen for NJ i NRK, Rolf Johansen (t.v.) og organisasjonsdirektør Olav Hypher forteller til Journalisten at de er fornøyd med årets lønnsoppgjør.
Både lederen for NJ i NRK, Rolf Johansen (t.v.) og organisasjonsdirektør Olav Hypher forteller til Journalisten at de er fornøyd med årets lønnsoppgjør.

Lønnsforhandlinger 2023

– NJ-medlemmene i NRK har aldri fått så mye penger

Fornøyde forhandlingsledere etter at partene kom til enighet i årets lønnsoppgjør i natt.

Publisert

Elleve timer på overtid kom Norsk Journalistlag (NJ) og NRK til enighet i årets lønnsoppgjør natt til fredag. De ble blant annet enige om et historisk høyt kronetillegg på 38.000 kroner.

Partene ble også enige om en utjevningspott for lønnsmessige skjevheter, at ulempesatsene økes med seks prosent, og at alle NJ-medlemmer er sikret en regulering av individuell lønn på fem prosent.

Lederen for NJ i NRK, Rolf Johansen, er fornøyd med oppgjøret.

– Vi har fått mer penger i potten og vi har levert på medlemmenes forventninger. NJ-medlemmene i NRK har aldri fått så mye penger, sier han til Journalisten.

Likevel er det et stort «men» for NRKJ-lederen:

– Og det er prisstigningen som ingen kan spå med sikkerhet. Beregningene kan slå til, men det vet vi ikke før neste år. Vi får bare håpe.

Organisasjonsdirektør Olav Hypher i NRK er i likhet med Johansen fornøyd med utfallet.

– Vi er glade for å ha landet et oppgjør vi mener har fått en god innretning og er på et riktig nivå, skriver han og legger til:

– Jeg vil også berømme partene vi har forhandlet med. Det har vært krevende, men jeg har opplevd dette som en konstruktiv prosess som etter mange timer førte frem til et godt resultat.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS