– Forhandlingsklimaet har vært godt, og det har vært konstruktive og reelle forhandlinger fra begge parter, sier Mina Helene Knudsen, NJ-leder i Aller Media.

Lønnsforhandlinger 2024

NJ og Aller Media enige om lønn:
– Hadde ikke godtatt noe mindre

Leder for NJ-klubben, Mina Helene Knudsen, beskriver forhandlingene som tøffe, men konstruktive.

Publisert Sist oppdatert

– Det har vært et krevende lønnsoppgjør i år, men vi hadde ikke godtatt noe mindre, skriver leder for redaksjonsklubben i Aller Media, Mina Helene Knudsen, i en epost til Journalisten.

Lønnsforhandlingene mellom NJ-klubben og ledelsen i Aller Media, endte med en ramme på 5,2 prosent.

– Hovedmålet vårt var å gi medlemmene det resten av samfunnet får, altså økt kjøpekraft. Det var også viktig for oss å øke ulempesatsene og få inn et ansvarstillegg i forbindelse med vikariering. Dette fikk vi til, fortsetter klubblederen.

Hun forteller videre at klubben fikk inn en ekstra uke omsorgspermisjon til far/medmor med full lønn i forbindelse med fødsel eller adopsjon.

– Publishing, altså vår del av Aller Media – KK, Se og Hør, Kryssord, Vi over 60, Allers og Aller Production – har gode resultater. Det har vært viktig for oss at det skal belønnes i kroner og ører, og ikke med takketaler og kake. 

Forhandlingene beskriver Knudsen som konstruktive: 

– Forhandlingsklimaet har vært godt, og det har vært konstruktive og reelle forhandlinger fra begge parter. Ser vi på hva mediebransjen står i i dag, er vi tilfreds med årets oppgjør.

Alexandra Beverfjord, direktør i Aller Media, bekrefter en god tone mellom partene:

– Vi er overordnet inne i en mer utfordrende periode for mediebransjen. Forhandlingene har foregått i en god og tillitsfull tone, og vi er tilfreds med å ha landet en avtale. 

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag. Mina Helene Knudsen er vararepresentant i Journalistens styre.

Powered by Labrador CMS