Nordlys logo

Dropper søndagsutgaven for å få mer tid til gode tips

Eavis på hviledagen fikk bare leve i ett og et halvt år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nordlys har gitt ut en egen søndagsutgave som eavis siden september 2014. Nå er det slutt. I en informasjonsartikkel til leserne skriver nyhetsredaktør Jostein Larsen Østring at søndagskuttet var et vanskelig valg. Produktet var like godt lest som eavisene på hverdagene, ifølge Østring.

Siste søndagsutgave kom ut søndag 21. februar. Fra nå vil Nordlys kun produsere eaviser på de dagene det utkommer papirutgaver.

Kun to igjen

Østring viser til at Nordlys ikke er alene om å kutte søndagsutgaven. Tidligere i år besluttet Bergens Tidende og Bergensavisen å droppe søndagsutgave på papir. Etter 20. mars vil det kun være VG og Aftenposten som har igjen søndagsutgaver på papir i Norge. Dagbladet gjorde samme valg i 2014.

Aftenposten hadde i 2014 et bekreftet opplag på søndager på 166.008 eksemplarer. I VG var søndagsopplaget samme år på 136.167 aviser. Toppåret til søndagsavisen var i 2001 da godkjent opplag var på 317.051 aviser.

Søndagsavisene mister opplag i takt med nedgangen for hverdagsavisene. De siste tallene fra Schibsted viser at søndagsopplagene til Aftenposten og VG var på henholdsvis 208.194 og 101.317 ved utgangen av 2015.

Begge avisene forsikrer at søndagsutgavene på papir fortsatt er lønnsomme, og at det ikke er planer om å legge dem ned nå.

Ressursbruk

For Nordlys handler nedleggelsen av eavis på søndager om ressursbruk, både når det gjelder penger og tid.

“Hver dag får vi mange tips om saker som vi aldri rekker å ta tak i. Det kan være arrangementer, saker om næringslivet i Tromsø, tips om kritiske spørsmål som vi bør stille, men som vi aldri får tid til å begynne på”, skriver Østring, som betegner det som tidkrevende å lage en papiravis-etterlikning.

Nyhetsredaktøren forsikrer at abonnentene fortsatt skal sikres et godt tilbud på søndager gjennom nordlys.no, som erstatning for den utgaven som nå er lagt ned.

Powered by Labrador CMS