Den russiske journalisten Elena Milasjina på sykehus etter å ha blitt angrepet i Tsjetsjenia. Bildet er publisert av hennes arbeidsgiver, Novaja Gazeta.

Pressefrihet i Russland

Novaja Gazeta-journalist angrepet i Tsjetsjenia

Myndighetene har ikke uttalt seg om påstandene. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En prisvinnende russisk journalist fra avisen Novaja Gazeta er på sykehus etter å ha blitt angrepet i Tsjetsjenia, ifølge menneskerettighetsgruppen Memorial.

Elena Milasjinas fingre har blitt knekt, og hun mister til tider bevisstheten. Hun har blåmerker over hele kroppen, sier Memorial i sosiale medier.

Også avisen hun jobber for, Novaja Gazeta, sier at Milasjina og advokaten Aleksandr Nemov ble stoppet og angrepet på vei fra flyplassen i Tsjetsjenias hovedstad Groznyj. Angrepet skjedde tidlig tirsdag morgen.

Menneskerettighetsgruppen Committee Against Torture og Novaja Gazeta har publisert bilder av Milasjina på sykehus med hodet barbert og bandasjerte hender der hun er dekket av et grønnfarget stoff som brukes mot kutt.

Ødelagt utstyr

Angriperne, som ikke blir identifisert, skal også ha ødelagt utstyr og dokumenter tilhørende journalisten og advokaten.

– De ble sparket, også i fjeset, ble drapstruet og fikk et skytevåpen rettet mot hodet. Utstyret deres ble tatt og knust, sier Memorial.

Myndighetene i Tsjetsjenia, som er en russisk delrepublikk, har ikke uttalt seg om påstandene.

Straffeutmåling

Milasjina har dekket menneskerettsovergrep i Tsjetsjenia for Novaja Gazeta i årevis.

Ifølge Novaja Gazeta var Milasjina i Tsjetsjenia for å være til stede under straffeutmålingen til Zarema Musajeva, mor til tre kritikere av Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov.

Musajeva ble pågrepet av tsjetsjenske styrker i januar i fjor da hun var i en by 1800 kilometer nord for Tsjetsjenia.

Powered by Labrador CMS