Advarer mot nedleggelse av Bistandsaktuelt

Medieorganisasjoner ut mot regjeringens forslag om å legge ned fagbladet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I tilleggsmeldingen om asylregningen til statsbudsjettet ble det kjent at regjeringen vil kutte bevilgninger til sivilsamfunn og demokratiutvikling med 6 millioner kroner til 10,1 millioner kroner. Det betyr i praksis at fagbladet Bistandsaktuelt som utgis av Norad må legges ned. 

Les også: Regjeringen vil legge ned Bistandsaktuelt

Bidrar til opplyst debatt

Nå reagerer presseorganisasjonene på forslaget. I et felles brev til Stortinget ber Norsk Journalistlag (NJ) og Norsk Redaktørforening (NR) om at driften av fagmediet sikres videre drift over statsbudsjettet for neste år. I brevet skriver organisasjonene at Bistandsaktuelt setter søkelys på en vesentlig samfunnsarena, at det i mange tilfeller setter dagsorden og at det bidrar til en mer opplyst debatt om bistand.

«Nedleggelse vil bety redusert mediemangfold på et område der Norge bruker store offentlige midler, og hvor det er viktig at det utøves kritisk journalistikk,» heter det i brevet.

Medieorganisasjonene advarer om konsekvensene dersom fagpublikasjonen forsvinner:

«Dersom Bistandsaktuelt legges ned forsvinner en helt sentral leverandør av nyheter fra og om bistand i Norge.»

Rekordopplag

Også Fagpressen, hvor Bistandsaktuelt er medlem, har stilet et brev til Stortinget. De skriver at konsekvensen av en nedleggelse «er at den viktigste leverandøren av nyheter fra og om bistand forsvinner».

Brevene er sendt til utenriks- og forsvarskomiteen og finanskomiteen på Stortinget.

Fagpressen skriver også at Bistandsaktuelts nettutgave setter leserrekord i 2015. I årets ti første måneder har nettstedet hatt 370.000 unike besøkende. I oktober isolert, som er årets beste måned, var besøkstallet på 55.000. 

Papirutgaven hadde i forrige måned sitt høyeste opplag noensinne med 19.500 eksemplarer. Papirutgaven kommer 8 ganger i året og er gratis å abonnere på.

LIK JOURNALISTEN PÅ FACEBOOK

Powered by Labrador CMS