Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen må kutte kostnadene. Nå får NRK-ansette tilbud om avgangsvederlag.

Nedbemanning i NRK

NRK åpner for slutt­pakke til alle ansatte

Dette kommer fram i en melding på NRKs intranett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I høst ble det kjent at NRK må kutte kostnadene med 300 millioner kroner, eller cirka fem prosent.

I meldingen som ble publisert på NRKs intranett i dag, som Journalisten har sett, åpnes det for at alle ansatte nå kan søke om sluttpakke.

Medier24 omtalte tilbudet om sluttpakke først.

I meldingen, som har tittel «Informasjon om frivillig avgangsvederlag», stå det:

«I forbindelse med strammere økonomiske rammer i 2023, åpner NRK opp for at medarbeidere kan søke om frivillig avgangsvederlag (sluttpakke). Hensikten med avgangsvederlaget er å gi ansatte en økonomisk sikkerhet i overgangen til nytt arbeid utenfor NRK.»

Og videre:

«Avgangsvederlaget er et målrettet virkemiddel som skal bidra til at NRK reduserer antall medarbeidere i en krevende økonomisk situasjon.»

Det understrekes at det knyttes krav til hvem som kan få innvilget sluttpakke:

«Søknaden kan innvilges om stillingen ikke erstattes, eller man finner andre løsninger som gir reduksjon i NRK totalt sett.»

Medarbeidere som får innvilget sluttpakke må fratre tidlig i 2023. NRK påpeker også at det ikke gis sluttpakke etter fylte 67 år.

NRK-ledelsen varslet allerede i oktober at kuttene vil medføre nedbemanning.

– NRK må utføre kutt, og det vil merkes av både publikum og de ansatte. Det er ikke mulig å komme utenom når man skal kutte 5 prosent av budsjettet, har økonomidirektør Andreas Norvik tidligere uttalt til Journalisten.

Det var regjeringens forslag til statsbudsjett for 2023 som utløste spareprosessen. Her var det cirka 150 millioner mindre enn hva NRK-ledelsen hadde sett for seg da de laget 2023-budsjettet, har Kampanje tidligere skrevet.

At NRK må spare det dobbelte skyldes flere forhold, ifølge økonomidirektøren:

Det er underdekning for 2023, underdekning for i år, kostnader knyttet til en ekstraordinær nyhetssituasjon og ekstrakostnader på teknologisiden som bringer tallet opp i 300 millioner.

Fristen for å søke sluttpakke er 9. januar.

Powered by Labrador CMS