NRK-redaktør Kathrine Hammerstad sier at de burde ha sjekket opplysningen med politiet før den ble publisert og sendt som pushvarsel.

NRK: – Her er det svikt i flere ledd

NRK beklager meldingen de sendte ut lørdag ettermiddag om at en bil skal ha kjørt ned flere mennesker i Drammen. Politiet avkrefter påkjørslene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg kjenner meg ikke igjen i det. Vi har ikke fått melding om påkjørsler i Drammen, sa operasjonsleder Trond Egil Groth i Sørøst politidistrikt til NTB rett etter klokken 16.

Klokken 15.59 meldte NRK at flere mennesker skal ha blitt påkjørt i Bjørnstjerne Bjørnsons gate og at føreren hadde stukket av. Rundt ti minutter senere beklaget NRK meldingen.

– Den opprinnelige meldingen kom til oss via NRK Trafikk, som hadde fått meldingen fra Vegtrafikksentralen, som viste til informasjon de hadde fått fra politiet, sier redaktør Kathrine Hammerstad.

Hun sier at de burde ha sjekket opplysningen med politiet før den ble publisert og sendt som pushvarsel.

– Her er det svikt i flere ledd, og vi beklager dette på det sterkeste, sier Hammerstad.

Sørøst politidistrikt skriver klokken 16.08 på Twitter at de bistår på et mindre trafikkoppdrag i Drammen hvor det har oppstått en uoverensstemmelse i forbindelse med parkering.

– En person hevder å ha vondt i en hånd. Vi snakker med begge partene nå, skriver politiet.

Powered by Labrador CMS