Julie Brodtkorp er ny leder av Kringkastingsrådet. Foto: Tomas Moss
Julie Brodtkorp er ny leder av Kringkastingsrådet. Foto: Tomas Moss

Klager på distriktssendingene og dekning av ulvestrid og vaksinasjon på det nye kringkastingsrådets bord

Det ferske rådet samles til sitt første møte under den nye lederen Julie Brodtkorp neste uke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det nye Kringkastingsrådet har tilsammen 1.283 klager på bordet når de skal ha sitt første møte 22. mars.

– Tatt i betraktning at det er fire måneder siden forrige møte i rådet, er dette en normal mengde henvendelser, melder spesialrådgiver i NRK, Erik Skarrud

Distriktssendingene engasjerer fortsatt publikum, selv etter at NRK valgte å delvis snu i denne saken, og utvide distriktssendingene på TV tilbake til 20 minutter, med to sendinger på fem minutter hver og én på ti minutter. Omlegginga av distriktsnyhetene har denne gangen fått 325 nye klager, men mange kom inn før NRK snudde i saken. 

Les også: NRK snur: Forlenger igjen distriktssendingene på TV

«5 minutter med distrikstnyheter fra kl 18.55 til 18.00 er et hån mot oss», skriver en av klagerne. 

«Det vi trenger er kvalitesreportasjer og mere tid; ikke kortere innslag, overskrifter og heseblesende journalister», skriver klageren, og forteller at han har tatt tiden med stoppeklokke over tre dager, og funnet ut at sendingene ikke varer i fem minutter, men varierer fra 3 minutter og 41 sekunder til 3 minutter og 45 sekunder.

En klager i Molde skriver at han ikke er fornøyd, selv om den ene sendinga er utvidet til ti minutter. Han mener den bør utvides til 30 minutter, og melder at han har skrevet brev til kulturministeren om dette.

«I distriktsnorge og Møre og Romsdal hvor jeg bor, foregår viktig sysselsetting i industri og havbruksnæringer. (…) Det er ingen i Oslo som har interesse for dette. Men det har vi som bor her,» skriver han. 

Rådet har fått 447 klager på nyheter, deriblant 80 på dekningen av ulvestrid og 26 på dekning av vaksinemotstand. 

På sitt første møte skal de også få en innføring i NRKs programvirksomhet i distriktene, hvordan man løser nyhetsoppdraget, samt få innledninger om hvordan NRK har tatt grep for å engasjere en yngre målgruppe.

Les mer om hvem som sitter sammen med leder Julie Brodtkorp i det nye K-rådet.

Powered by Labrador CMS