Eva Stenbro er konserntillitsvalgt i Amedia20090901Brukt på nett (20091208)
Eva Stenbro er konserntillitsvalgt i Amedia20090901Brukt på nett (20091208)

- Ikke optimalt tidspunkt

Men topptillitsvalgt i Amedia ønsker Eriksen lykke til med ny jobb og nye utfordringer i NRK.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag uttalte Thor Gjermund Eriksen at han blir værende i stillingen som konsernsjef i Amedia “inntil styret ønsker det annerledes”. Han tiltrer sannsynligvis som NRK-sjef i løpet av februar.

Konserntillitsvalgt og ansatterepresentant i Amedias konsernstyre, Eva Stenbro (NJ), er ikke glad for at Eriksens avgang kommer nå.

- Tidspunktet er ikke optimalt for oss i Amedia. Det er en ekstra utfordring midt oppe i den tunge prosessen med å smelte sammen A-pressen og Edda Media. Det gjenstår mange tøffe tak før vi er der vi skal være. Samtidig har jo Eriksen søkt på jobben selv, og Amedia trenger en toppmotivert konsernsjef til å lede oss videre. Nå blir det vår jobb i finne rette vedkommende.

Åpne dører

- Ser du noen aktuelle kandidater i dag?

- Det har jeg rett og slett ikke rukket å tenke på, bare noen timer etter at det ble kjent at Eriksen slutter. Men Amedia består av mange gode og attraktive merkenavn og har utrolig mange flinke folk i sine rekker. Så lederjobben hos oss burde være interessant for mange der ute, kanskje spesielt nå i en tid med enorme omstillinger i bransjen. Av den grunn kan det være aktuelle kandidater som vil være interessert, men som vi ikke vet om før de eventuelt melder seg selv. Alle være dører og vinduer må være åpne, samtidig som jeg forutsetter at de ansatte blir representert i prosessen.

- Veldig til stede

Stenbro legger til at Eriksen som konsernsjef har vært veldig på og til stede i de prosessene i A-pressen og Amedia.

- Han er en veldig typisk pressemann som er opptatt av medier og det de står for. Det har vært veldig bra. Han har også blitt beskrevet som temperamentsfull, noe jeg kan underskrive på. På godt og vondt.

Takk fra LO

Amedias ene hovedeier, LO, sier i en uttalelse at LO sammen med de øvrige eierne vil bidra til å få på plass en ny konsernleder så fort som råd. LO beskriver Eriksen som en faglig dyktig medieleder med stor personlig integritet.

- Thor Gjermund Eriksen har ledet sammenslåingen av A-pressen og Edda Media på en profesjonell måte. Dette har selvsagt vært en krevende jobb. Vi takker Thor Gjermund Eriksen for innsatsen – og ønsker lykke til med nye utfordringer som kringkastingssjef i NRK, sier LO-leder Roar Flåthen, som også er styreleder i Amedia.

Powered by Labrador CMS