Anders Magnus avbrøt debattantene, mener klagere. Foto: NRK

Mange klager på Anders Magnus og NRKs valgdekning

I alt 90 klager skal Kringkastingsrådet gå gjennom torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Av de i overkant av 90 klagebrevene rådet skal gå gjennom, er nesten en tredjedel knyttet til NRKs valgdekning. Det er kanskje nettopp årsaken til at lokalvalget blir egen temasak undermøtet førstkommende torsdag.

Her finner du alle klagene

Programlederne får særlig høre det. Fire klager er kommet på Anders Magnus som ble ønsket av luften for han avbryter debattantene. Atle Bjurstrøms opptreden i Karasjok blir av to seere kalt for aggressiv. Mens Ingrid Stenvold skryter for mye av Jonas Gahr Støre, mener to klagere.

Videre klages det over at Lysbakkens tale på valgnatten var for lang på NRK. SV får altfor stor oppmerksomhet i Dagsnytt Atten, NRK herset for mye med Trude Drevland i Bergen. Og ni klager på at Rødt ble utelatt fra Partilederdebatten.

Heller ikke politisk satire settes det pris på. I alt åtte seere har klaget på at Nytt på Nytt latterliggjør PR-filmen til justisminister Anundsen midt i valgkampen. Hele 14, inkludert kommentator Jon Hustad, klager på P2s Salongen for det de kaller skamløs kryssklipping og sjikanering av forsker Asle Toje.

Ti klager tar for seg NRKs Midtøsten-dekning og andre innslag i Dagsrevyen. Deriblant fra to klagere som mente det var feil av nyhetsredaksjonen å vise bilder av dødt flyktningbarn fra stranden i Tyrkia.

 

Powered by Labrador CMS