Olav Dalgard og Henrik Rytters kritikarpris går til Guri Kulås

Kritikerpris tildelt Klassekampens Guri Kulås

– Hun får plass til å gå i dybden på en måte svært få av de andre riksavisene gir rom for, og hun bruker den plassen bemerkelsesverdig godt, skriver juryen i sin begrunnelse

Publisert Sist oppdatert

På Norsk filmkritikerlags årsmøte nylig ble Guri Kulås i Klassekampen tildelt «Olav Dalgard og Henrik Rytters kritikarpris.»

Det skriver Norsk filmkritikerlags i en pressemelding. 

«I år ønsker vi å prise en kritiker som har levert godt og mye over tid - og som har fått anledning til å gjøre det av en avis som er villig til å satse. I flere tiår har prisvinneren levert kritikk og kommentarer av solid kvalitet»,  skriver juryen i sin begrunnelse. 

«Hun får plass til å gå i dybden på en måte svært få av de andre riksavisene gir rom for, og hun bruker den plassen bemerkelsesverdig godt. Det er noe det er verdt å fremheve og verne om. Og å sette pris på!», skriver de videre. 

Prisen går annethvert år til en litteraturkritiker og hvert fjerde år til en teater- eller filmkritiker. Juryen har bestått av de tre siste mottakerne av prisen blant filmkritikerne: Kjetil Lismoen, Einar Guldvog Staalesen og Øyvor Dalan Vik.

Prisen ble første gang delt ut i 1981. Tidligere mottakere er blant andre Elsa Brita Marcussen, Per Haddal, Thor Ellingsen, Tom Egil Hverven, Ida Lou Larsen og Mona Levin.

Powered by Labrador CMS