Henning Olstad minnes av kolleger i NRK.

NRK

NRK P1-profil Henning Olstad er død

Ble 53 år: – Vi har mista en av våre aller beste radiostemmer.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi er i sorg etter å ha mista en svært god kollega som ble borte så altfor tidlig, skriver programsjef i NRK Region Midt, Line Gevelt Andersen, i et minneord skrevet på vegne av kolleger.

Mangeårig NRK-ansatt Henning Olstad døde av en hjerneblødning lørdag 29. oktober. Olstad ble 53 år.

– Med hans bortgang har vi mista en av våre aller beste radiostemmer. Og vi i NRK har vi mista en særdeles god og flink kollega, skriver Andersen.

Olstad hadde bakgrunn fra Dagbladet og Oppland Arbeiderblad da han kom til Trondheim i 1994 og kombinerte studier med vikariat i NRK på Tyholt. Fra 1998 ledet han P1s aktualitetsmagasin Her og Nå gjennom flere år.

Olstad ble senere redaksjonssjef i Her og Nå, og var de siste årene redaksjonssjef og kanalsjef i P1+. Han ledet også livssynsredaksjonen i NRK i flere år.

Olstad fikk en alvorlig kreftdiagnose i 2021, men har laget radio under hele sykdomsperioden, også i de periodene han var innlagt på sykehus, opplyser Andersen.

– Henning sendte oss bilder fra det han kalte Studio St Olavs! På sykerommet hadde han rigga seg til med mikrofon, pc og hodetelefoner. Over hodet hadde han et stort sykehuspledd for å bedre lydkvaliteten. Dette var Henning i et nøtteskall, optimistisk og løsningsorientert!

– Henning var den beste kollegaen man kan ha. Han var alltid der med sitt urokkelig gode humør. Han var varm og trygg. Også under faglige diskusjoner var varmen, respekten og den gode humoren der, skriver Andersen.

Også kanalsjef i NRK Radio Bjørn Tore Grøtte har varme minner om Olstad:

– Det var veldig trist å få den nyheten i helga. Jeg tenker først og fremst på familien og hans nærmeste, men også på alle kolleger som holdt han så høyt. Henning var en fin, klok og dyktig journalist og radiomann. En som alltid hadde gode råd på lur og som vi alle satte stor pris på å jobbe sammen med og lære av. Og som alltid hadde lytteren i fokus. At NRK P1+ har blitt den suksessen den er, er mye Hennings fortjeneste, skriver Grøtte i en sms til Journalisten.Powered by Labrador CMS