Tore Sagen (t.v) er en av de NRK-ansatte som skal få podkasten sin på Spotify. Her med resten av Radioresepsjonen.

NRK-podkaster klare for Spotify

– Våre lyttere har lenge ønsket seg NRKs podkasttilbud på Spotify.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fjoråret regnes som et rekordår for podkaster, og nå melder NRK at deres podkasttilbud fra denne uken også blir tilgjengelig på Spotify.

– Våre lyttere har lenge ønsket seg NRKs podkasttilbud på Spotify, sier Vilde Hjort Batzer som er podkastsjef i NRK, mens nordisk direktør i Spotify, Jenny Hermanson, kaller det nye samarbeidet for «veldig stas».

Ifølge pressemeldingen ble 2018 året da podkastlytting for alvor spredte seg i den norske befolkningen. For NRKs egen del har økningen i antall nedlastinger av podkaster vært på over 40 prosent, takket være en del nye serier som Hjort Batzer sier har truffet veldig bredt.

– Totalt har vi lansert rundt 40 nye podkast-titler i 2018, og publikum har fått mye mer å velge i, sier NRKs podkastsjef, som også kan lokke med flere nye godbiter i 2019.

Blant annet får Tore Sagen sin egen podkastserie. Der snakker han med folk han har lyst til å snakke med, og som har noe interessant å fortelle. Det blir åtte episoder, som slippes én hver uke fra 10. januar.

– Jeg er en nysgjerrig fyr og det er mange jeg vil prate med. I stedet for å ringe dem eller snakke med dem på «Lorry» så inviterer jeg dem like greit inn i podkaststudioet. Kanskje noen andre kan få glede av praten også, sier Sagen, som videre hevder dette blir «den første pratepodkasten med god lyd».

Det loves også nye sesonger av «Hele Historien», «Hos Peder», «Elefanten», «P3 Dokumentar» med flere, melder NRK.

Powered by Labrador CMS