NRK er kommet til at reportasjen aldri burde vært sendt. Lover beklagelse overfor fornærmet datter. Skjermdump fra NRKs Nett-TV

NRK: – Skulle ikke blitt sendt

Lover beklagelse overfor fornærmet jente. 

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalisten har de siste dagene skrevet om en Dagsrevy-reportasje der NRK unnlot å opplyse at en rumensk kvinne er dømt for medvirkning til barnevoldtekt av sin egen datter. 

NRK innrømmet i helgen at det var en feil å ikke nevne at romkvinnen er dømt for medvirkning til voldtekt. Etter at det mandag ble kjent at Dagsrevyen klages inn til PFU, går NRK nå enda lenger i å beklage innslaget.

Mandag kveld kom NRK med en uttalelse, hvor nyhetsredaktør Stein Bjøntegård skriver at NRK har foretatt en grundig gjennomgang av reportasjen og fakta i saken.

På det grunnlaget har statskanalen konkludert med at reportasjen gir feil inntrykk av faktum i saken.

– Vi er enige om at reportasjen slik den framstår ikke skulle blitt sendt. Dagsrevyen vil også beklage framstillingen reportasjen fikk overfor den fornærmede jenta, heter det i uttalelsen.

Det var Dagsrevy-anker Nina Owing som lørdag 12. januar introduserte reportasjen som er laget av reporter Runar Henriksen Jørstad. Owing har fått med seg de mange reaksjonene på saken:

– Det var kraftig diskusjon rundt saken. Jeg var kritisk, og er glad for at ledelsen beklager at den ble sendt, sier Owing.

 

 

Powered by Labrador CMS