– Været viktigste innhold på NRK.no

Værtjenesten yr.no viktigste driver for NRKs trafikkvekst på nett, mener VG-sjef.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Værportalen yr.no er den klart viktigste trafikkdriveren til NRK.no, det er bare å se på tallene og trafikkøkningen siden de lanserte yr. Det viktigste innholdet på NRK.no er været, det er det som driver trafikken til resten av nettstedet, sier Espen Egil Hansen, redaktør for VG Nett. VG startet den konkurrerende værportalen PENT.no tidligere denne våren.

– Været er utrolig viktig i Norge. Med mindre du bor i Oslo er været helt avgjørende for hvordan dagen din blir, mener Hansen, som sier allmennkringkasteren NRK er blitt en kommersiell aktør og en tøff konkurrent i annonsemarkedet på nett.

Yr nettrafikk

Flere av NRK.nos konkurrenter har i vår ymtet frampå med at yr står for veldig mye av den trafikkveksten statskanalen har hatt på nett det siste året. NRKs antall unike brukere steg med 42 prosent fra 651.000 i første uke 2007 til 1,1 millioner i første uke 2008.

Hvor mye av denne veksten kommer fra YR?

– Det er vanskelig å si nøyaktig, da vi har en del dobbeldekning. I 17. mai- uka hadde vi eksempelvis en million brukere på yr.no, og en million brukere på resten av NRK.no, men vi hadde ikke 2 millioner brukere av den grunn. Brukerne av yr er også hyppige brukere av annet NRK stoff og de telles bare en gang, sier Myklebust.

Han avviser at yr.no er den eneste trafikkdriveren for NRKs nettvekst.

– Utenom yr.no har NRK.no sett en økning på 40 prosent fra 2007 til 2008, og den økningen har fortsatt inn i 2008. Rundt en tredjedel av økningen vi har sett kommer fra yr.no, og to tredjedeler fra resten av portalene våre, sier han.

Massene på nett-tv

– En stor del av trafikkøkningen som ikke har kommet fra yr, kommer fra nett-tv som har sett en dobling i trafikken det siste året. Jeg tror dette viser litt av trenden i forhold til mediebruk generelt, at nett-tv virkelig har slått an blant massene, mener Myklebust, og utdyper:

– Bare i februar hadde vi rundt 12 millioner avspilte klipp. Denne økningen tror jeg skyldes tre ting: Mer innhold, bedre nett-tv-løsning og at folk flest nå har bredbåndstilgang.

Powered by Labrador CMS