Valgnatt i to fjernsynskanaler

For første gang på NRK blir det to kvinnelige programledere valgnatten. I to fjernsynskanaler.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Geir Helljesen er som alltid på plass i NRK for å lose publikum gjennom valgresultatene. Sammen med ham leder Ingvild Bryn og Nina Owing fjernsynssendingen fra NRK gjennom valgnatten.

I 2001 var Bryn den første kvinnelige programlederen under valgnattsendinger på tv, mens Owing var programleder under sendingene i 2003 og 2005. Nå slår de seg sammen og loser publikum gjennom valgnatta, for første gang i to kanaler.

– Det er første gang det er to kvinnelige programledere, sier Bryn.

NRK2 hele valgnatten

Det er også første gang NRK2 brukes gjennom valgkampdekningen og valgnatten. Mens NRK1 bringer mye lokalt stoff fra kommunevalget er Bryn og Owing hele tiden på NRK2 valgnatten.

– Her kommer analysene og de store endringene, forteller Owing og peker på at valgnatten på kanalen vil være som kanalens nye profil; mye bakgrunn, analyse og aktualitet.

Når valgnatten er over har Owing noen timer til første «Standpunkt» sendes. Programlederjobben morgenen etter valgnatten overlates til Lisbeth Skei. Hun leder også partilederdebatten fredag 7. september sammen med Knut Olsen. Han vil også under årets valgkampdekning lede folkemøter fra Bergen, Trondheim og Tromsø.

Mer lokal dekning

NRKs valgkampdekning – i to fjernsynskanaler, to radiokanaler og i NRK.no – starter for fullt mandag 20. august.

Distriktskontorene vil spille en vesentlig rolle i dekningen av valgkampen, og får blant annet ti ekstra minutter på tv om kveldene med lokal valgkamp. Valgnatten kommer distriktssendingene på fjernsynet på NRK 1, og på radio på P2.

For i år mener NRK å ha tatt på alvor at det er kommunevalg. På en pressekonferanse i dag lovet NRK også lokale politikere i prime time.

Videospørsmål fra seerne

Men i «Duellen», som Atle Bjorstrøm skal lede tre fjernsynskvelder i uka, er det rikspolitikerne som slipper til. Først ut er statsminister Jens Stoltenberg og Siv Jensen.

– Vi mener det blir en tett, god og fin fjernsynsproduksjon som er egnet til å synliggjøre forskjellene mellom partiene, sier Bjorstrøm.

Han er spent på hvordan publikum vil ta oppfordringen om å sende inn videospørsmål til politikerne. Og en slags backup har han på lager om videospørsmålene blir færre enn NRK ønsker seg:

– Ordførerne skal også stille spørsmål til rikspolitikerne.

Powered by Labrador CMS