Rolf Johansen er innstilt som ny leder i NRKJ. Foto: Journalisten

Rolf Johansen er innstilt som ny NRKJ-leder

Lars Toverud innstilt som heltidstillitsvalgt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Valgkomiteen i Norsk Journalistlag i NRK (NRKJ) har innstilt nestleder Rolf Johansen som ny leder i NRKJ.

– Rolf er en av de mest erfarne tillitsvalgte vi har. Kjenner hele NRK, som er veldig viktig, sier leder i valkomiteen, Frode Søreide, som har tatt en grundig runde i hele organisasjonen før innstillinga.

– Rolf er en kar som kan regelverk veldig godt og kjenner NRK-systemet, og har stor støtte i organisasjonen. Han står for åpenhet og ikke minst kommer hans lange erfaring godt med, sier Søreide om hvilken leder Johansen kan bli dersom han blir valgt.

Det var Medier 24 som først omtalte innstillinga.

I august ble det kjent at nåværende leder Richard Aune går av, etter åtte år som heltidstillitsvalgt nestleder og leder. Til sammen har han 13 år bak seg i styret i NRKJ.

«Det er knallgøy å lede Norsk Journalistlag i NRK. Det finnes knapt noe mer givende enn å lede et strålende lag som kjemper for allmennkringkastingens rammevilkår og gode lønns og arbeidsforhold for medlemmene», skrev Aune da.

Valgkomiteen har vært opptatt av å sette sammen et godt team av heltidstillitsvalgte, og har også innstilt Lars Toverud fra Dokumentar og samfunns-avdelinga, nå som Aune går tilbake til sin gamle jobb i NRK Telemark.

– Rolf blir den fremste, ut ifra vår innstilling, men jeg tror hele teametpå «brakka» er veldig godt sammensatt, og de er fra hele NRK, sier Søreide, og presiserer også at de hadde flere gode kandidater til jobben som leder.

Johansen er for øyeblikket på møte i regi av den europeiske journalistunionen i Beograd, og det har foreløpig ikke lyktes Journalisten å få en kommentar fra ham.

Powered by Labrador CMS