NTB-sjef Mads Magne Storvik går inn som leder for styringsgruppen for det planlagte Journalistikkens Hus. Foto: NTB scanpix
NTB-sjef Mads Magne Storvik går inn som leder for styringsgruppen for det planlagte Journalistikkens Hus. Foto: NTB scanpix

NTB overtar roret for samlokalisering av medieorganisasjoner

Har formalisert ønske om å gå inn i Journalistikkens Hus.

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nyhetsbyrået NTB har vist interesse for Journalistikkens Hus i noen måneder. Prosjektet som også går under navnet Pressens Hus handler om samlokalisering av sju medieorganisasjoner på et sted sentralt i Oslo.

Denne uken ble NTB den åttende aktøren som sluttet seg til ved å underskrive en intensjonsavtale om samlokalisering.

– Vi i NTB og sju andre medieorganisasjoner er enig om en styringsmodell for at vi skal jobbe fram en felles visjon og et prosjekt. Vi ønsker oss et journalistisk episenter i Oslo hvor journalistikk, ytringsfrihet og redaksjonell utvikling står i høysetet. Det skal bli mer enn et hus, et sted som er et samlingspunkt for de som er opptatt av de mange temaene, sier sjefredaktør og ansvarlig redaktør Mads Yngve Storvik i NTB.

Han går inn som leder for styringsgruppen som har sitt første møte over sommeren.

Formaliseringen betyr ikke at NTB eller de andre sju medieorganisasjonene har tatt en endelig beslutning om flytting. Det må gjøres av det enkelte styre i den enkelte organisasjon.

Storvik sier at neste steg er å jobbe fram et beslutningsgrunnlag som skal være klar i løpet av høsten. Leietakermegleren Realia er engasjert som rådgiver.

Annen finansieringsmodell

I vår ble det kjent at Norsk Journalistlag brukte 155.000 kroner på forprosjektet. På spørsmål om hva NTB bidrar med, svarer Storvik:

– Vi har en annen finansieringsmodell på det enn de andre organisasjonene. Jeg vil ikke gå ytterligere inn på detaljer om det.

NTBs leieavtale i Havnelageret går ut i oktober 2020.

De andre organisasjonene som deltar i prosjektet Journalistikkens Hus er Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening, Norsk Journalistlag, Fagpressen, Landslaget for Lokalaviser, Mediebedriftenes Landsforening og Institutt for Journalistikk (IJ).

Powered by Labrador CMS