Frode N. Børfjord ansatt som nyhetsredaktør i Adressa

Redaktør med bred bakgrunn fra blant annet NRK, VG og Dagbladet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Adresseavisen har ansatt Frode N. Børfjord (53) som ny nyhetsredaktør, melder mediehuset i en pressemelding.

Børfjord har 30 års erfaring som journalist og medieleder med bred erfaring fra NRK, VG, Dagbladet og flere lokalaviser. Redaksjonelt kom han sist fra stillingen som redaksjonssjef for Samfunnsavdelingen i NRK Marienlyst, med ansvaret for redaksjoner som EKKO, Radiodokumentar, Digital historiefortelling, Digital undersøkende, NRK Skole og Digital helse, forbruker og livsstil. Han har også arbeidet i en årrekke som undersøkende TV-journalist med regi-ansvar i NRK Brennpunkt.

Ut av pressemeldingen går det å lese at Børfjor ikke bare har bred bakgrunn hva arbeidsplasser angår, men også når vi ser på type funksjoner. Han har vært nyhetsredaktør før. Han begynte som journalist, men han har også vært seniorrådgiver i Geelmuyden.Kiese, prosjektleder for organisasjonskomiteen til Lillehammer OL. Han har vært nestleder ved IJ, tidligere leder for Skup. Børfjord har sågar vært innom Schibsteds gratisavisprosjekt 20 Minutes i Sveits. Og han har vært både journalist og redaktør i NRKs dokumentaravdeling. 

- Med Børfjords journalistiske og digitale kompetanse, er jeg sikker på at han vil bidra til å løfte nyhetsjournalistikken og styrke redaksjonen i Adresseavisen på flere viktige strategiske områder. Vi har tydelige ambisjoner om å øke kvaliteten i vår nyhetsdekning, blant annet med et større fokus på undersøkende journalistikk. Samtidig har vi satt oss klare mål om å styrke oss på digital nyskaping. Nyhetsredaktøren vil være en sentral drivkraft i dette arbeidet fremover, sier sjefredaktør Kirsti Husby.

 

Artikkelen oppdateres.

Powered by Labrador CMS