Thorvald Skaare Aschim er nyvalgt leder for NJ-klubben i Shifter.

Ny NJ-klubb i Shifter

– Klubben er oppe og går. Vi er fornøyde og glade for det, sier klubbleder Thorvald Skaare Aschim. 

Publisert

Norsk Journalistlags (NJ) medlemmer i Shifter har opprettet ny klubb. Det bekrefter nyvalgt klubbleder og journalist Thorvald Skaare Aschim overfor Journalisten. 

Den nyopprettede klubben hadde sitt første møte i slutte av forrige uke, og i tillegg til klubbleder ble Mia Sandnes Nilsen valgt som nestleder. 

– Klubben er oppe og går. Vi er fornøyde og glad for det. Vi har valgt styre og valgkomité, og så er vi enige om at vi har lyst til å være en viktig del av utviklingen i Shifter.

Fersk avis 

Etter at Shifter ble kjøpt opp av Schibsted i fjor, finnes det mange muligheter, sier Aschim, som mener det er naturlig at journalistene i en fersk avis organiserer seg når de nå er en del av et stort mediekonsern. 

– Det er viktig med en klubb for å ivareta journalistene på en god måte.

Av Shifters ni journalister er fem nå organisert i klubben, og Aschim sier de har god dialog med ledelsen og er på vei til å opprettholde og styrke vilkårene som er viktig for klubbens medlemmer.

– Må lære litt

På spørsmål om den nye klubben har noen uttalte mål om å få på plass en tariffavtale, svarer Skaare Aschim at de ikke har det. Både han og klubben er ferske i fagforeningsverdenen, og blir nødt til å lære litt underveis, sier han. 

– Så vi snakker ikke detaljer ennå. Det er naturlig å ta med ledelsen når man skal se på slike ting. Målet er at vi skal ha vilkår som ligner sammenlignbare selskaper. Det opplever vi at ledelsen er innstilt på at vi skal finne ut av sammen.  

Klubben har fått god hjelp fra NJ til å få ting opp å stå ganske raskt, sier Aschim, som understreker at de nå tar ting steg for steg.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS