Vårt Land overtar Ny Tid

Mediehuset Vårt Land overtar både Ny Tid og Le Monde diplomatique fra årsskiftet. Eierskiftet fører til at Ny Tid-redaktør Martine Aurdal går av.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Magne Lerø tar over som publisher for Ny Tid. Lerø er i dag ansvarlig redaktør i Økonomisk Rapport, Ukeavisen Ledelse og bladet Gründer. Martine Aurdal forlater dermed sin stilling som ansvarlig redaktør og daglig leder i Ny Tid.

– Ny Tid fortjener en mer sentral plass i det norske mediebildet. I en tid der mediene preges av mye tabloid overfladiskhet har Ny Tid valgt å profilere seg på internasjonal solidaritet og samfunnsansvar. I det lange løp gir det resultater å være tro mot sin publisistiske idé, sier konsernsjef i Mediehuset Vårt Land, Helge Simonnes.

Integrert

Han mener Ny Tid vil bli sterkere ved å bli integrert i et større redaksjonelt og markedsmessig miljø, der en kan dyrke sin egenart samtidig som en kan dra veksler på synergier og samarbeidsmuligheter.

– Ny Tid har etter snart to år som nyhetsmagasin fått en sentral posisjon i det norske mediebildet i skarp konkurranse med en rekke andre aktører. I 2006 ble Ny Tid opplagsvinner i norsk presse. Mediehuset Vårt Land vil tilføre Ny Tid et profesjonelt driftsmiljø og bygge videre på Ny Tids gode redaksjonelle resultater, sier Simmones.

– God avtale

– Dette er en god avtale for Ny Tid, uttaler Tom Harald Jenssen på vegne av N.W. Damm & Søn, som har eid Ny Tid de siste to årene.

Mediehuset Vårt Land har også overtatt månedsavisen Le Monde diplomatique fra årsskiftet.

– Det er på ingen måte snakk om å slå de to publikasjonene sammen, men de leserne av Ny Tid som ønsker mer dyptpløyende artikler om politikk, politisk filosofi og internasjonal trender, vil få Le Monde diplomatique til en gunstig pris, sier Simonnes.

Han mener Ny Tid og Le Monde diplomatique er viktige medier, fordi de representerer en motvekt til markedsliberalistiske holdninger og en uansvarlig forbrukerkultur.

Powered by Labrador CMS