Lesere raser mot nye ØB

Facebook-reaksjoner tyder på at Østlandets Blad mister mange abonnenter.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I mai skrev Journalisten at Østlandets Blad vurderte å gå ned fra seks til tre ukentlige utgivelser. Den gang ville sjefredaktør Siri Zachariassen ikke kommentere saken.

Færre utgaver

Men 22. august ble det bekreftet: Follo-avisens lesere ble fra 25. august uten papir mandag, onsdag og fredag.

– Ved å endre utgivelsesfrekvensen for papirutgaven til tirsdag, torsdag og lørdag, får vi anledning til å arbeide mer med de mest aktuelle sakene. På denne måten får du et langt bedre produkt, het det i et brev sendt til abonnentene.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. I september skrev Journalisten om ØB-journalist Stig Erlend Persson som syntes det var tungt med alle de negative leserreaksjonene.

– Leserflukt

Og klagene har ikke stilnet. På Facebook-siden til Østlandets Blad er det et vell med negative responser. Flere hevder de har sagt opp abonnementet på avisen:

– Etter tiårs-jubileum som abonnent er jeg egentlig litt lei for at våre veier må skilles. Omlegging til «annenhver-dag-avis» kunne jeg levd med. Problemet er at de avisene som fortsatt dumper ned i postkassen ikke gir meg noe som helst. Ikke leserglede, ikke nyttig informasjon, ikke vekker det nysgjerrighet – ingenting, skriver én.

En annen mener at ØB har tapt seg etter omleggingen. Derfor byttes abonnementet nå med Aftenposten.

– Det første som slo meg etter endringen var å gi avisen en sjanse, men det jeg sitter igjen med er inntrykk av en avis som legger seg selv ned. Hvilke motiver som ligger bak omleggingen er i beste fall uklart, men en slik leserflukt var neppe et av dem, skriver en tredje.

Det fins også noen positive tilbakemeldinger, men de er i mindretall.

– Har nettopp tegnet et årsabonnement på ØB. Mye godt lesestoff og jeg skulle ønske at den kom hver dag, skriver en leser. 

– Styrt avvikling

Tidligere ØB-abonnent Per Huse er en av dem som har skrevet flere innlegg på ØBs Facebook-side. Han er kritisk til omleggingen.

– Det er ikke bra i det hele tatt. Det er slutt på nyhetsstoffet. Nå lager de et magasin i stedet. Også har de ikke baller til å si at det går skikkelig dårlig. Vi er mange som har sagt opp avisen, sier Huse.

Han mener omleggingen ligner en styrt avvikling.

– Kapital trekkes ut og eiendom selges. Før omleggingen var det side opp og side ned med egenreklame der de fortalte om annonsefrister.

– Det er trist å se hvordan en lokalavis drar bort matta under sine egne føtter.

– Hva skal til for å få deg tilbake som abonnent?

– Å få en lokal avis som er en nyhetsavis. Jeg syns en avis hører hjemme på papir.

Powered by Labrador CMS