NRK illustrasjon. Foto: Birgit Dannenberg
NRK illustrasjon. Foto: Birgit Dannenberg

NRK Østlands=sendingen må nedbemanne med 10 årsverk

Regionredaktør Jannicke Engan sier nedbemanningen skyldes standardiseringer ved distriktskontoret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De ansatte i Østlandssendingen fikk mandag beskjed om at staben ved NRKs distriktskontor i Oslo og Akershus må slankes. Regionredaktør Jannicke Engan informerte på et allmøte om at dagens 66,2 årsverk må ned med 9,9 årsverk til 56,3 årsverk. Det betyr at staben skal ned med rundt 15 prosent.

– Det er snakk om at vi fullfører standardiseringer som Østlandssendingen har ligget bak. Vi er 10 flere enn vi skal være, sier Engan til Journalisten.

Standardiseringene er knyttet til ulike måter for å effektivisere hvordan distriktskontorene produserer innhold på.

Engan sier at ledelsen vil jobbe for å finne frivillige løsninger for de 10 som må bort. Hele staben ved kontoret berøreres, ikke bare redaksjonen.

– Vi vil i første rekke tilby sluttpakker med søknadsfrist 30. januar.

Engan understreker at årsaken til nedbemanningen allerede er gjennomført ved de andre distriktskontorene NRK har.

Like før jul sluttet mangeårig distriktsredaktør Otto Haug. Anne Karin Pessl-Kleiven er konstituert som distriktsredaktør inntil erstatteren er på plass.

Engan avviser at nedbemanningen har sammenheng med redaktørskiftet.

Klubben vil ha intern flytting

NRKJs leder Richard Aune ber ledelsen se på tvers av NRK under nedbemanningen for å se om det er behov for de ansatte andre steder i NRK.

– Jeg forventer og tar det som en selvfølge at dette løses frivillig og at man finner gode løsninger ved å flytte på folk. Det er klubbens klare budskap til enhver sjef som har med dette å gjøre i NRK. De må se på tvers av avdelinger og redaksjoner. Det er stort behov andre steder i NRK for den kompetansen som folk i Østlandssendingen har, sier Aune.

Det slutter klubbleder Nils Gelting Andresen i Østlandssendingen seg til.

– NRK er en veldig stor organisasjon. Vi har god tro på at det skal løse seg, sier Andresen.

Sjokkbeskjed

Klubblederen sier at kuttbeskjeden ble mottatt med sjokk i redaksjonen mandag. Han satt i et langt møte med klubben etter allmøtet mandag.

– Det var ingen som så den komme. Vi trodde vi var i mål for to år siden, sier Andresen til Journalisten.

Han sier at det var forventet at det skulle komme kutt på teknisk side som følge av standardiseringene i år, men ikke at det skulle gjelde så mange og hele huset.

– Dette er dumt for produktet vårt. Det vil merkes i det vi leverer ved at det blir mindre innhold. Det er ikke noen god utvikling for vårt område. Dette var ingen god presang til de som er opptatt av at Oslo-regionen skal ha en oppegående journalistikk.

NRK Østlandssendingen holder hus på Myrens verksted ved Akerselva på Torshov i Oslo. Regionredaktøren med ansvar for Østfold, Oslo/Akershus og Buskerud sier det ikke er aktuelt med flytting til Marienlyst som et sparetiltak.

– Vi er foreløpig godt plassert på Myrens verksted, sier Engan.

Powered by Labrador CMS