Sjefredaktør Øyulf Hjertenes i Bergens Tidende. Foto: Glenn Slydal Johansen

Forlik for tidligere BT-journalist

Ett av to søksmål i kjølvannet av nedbemanningen i Bergens Tidende (BT) er løst utenfor rettssalen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I fjor vedtok Bergens Tidende at redaksjonen måtte spare 30 millioner kroner. I februar fikk først 10 ansatte beskjed om at de var overtallige. Etter forhandlinger ble antallet konflikter redusert til 2. Disse valgte å trekke BT for retten.

Les

Ansatte i Bergens Tidende gråt da de fikk beholde jobben

Trekker Bergens Tidende for retten

Ser fremover

Nå har den ene av journalistene inngått utenomrettslig forlik med sin tidligere arbeidsgiver. Det bekrefter partene overfor Journalisten.

– Det ble gjennomført rettsmegling, men partene har inngått et utenomrettslig forlik, sier klubbleder Dag Idar Tryggestad til Journalisten.

Forliket ble inngått i august. Tryggestad vil ikke kommentere saken ytterligere.

– Jeg er glad for at vi har funnet en løsning, og at vi nå kan se fremover. Personen vi snakker om her er en dyktig journalist som jeg ønsker alt det beste, skriver sjefredaktør Øyulf Hjertenes i en tekstmelding til Journalisten.

Han vil heller ikke kommentere saken ytterligere.

Ansiennitet

Det er advokat August Ringvold i Norsk Journalistlag (NJ) som representererer de to journalistene. Han karakteriserer løsningen som tilfredsstillende for klienten som nå har inngått forlik.

Den andre saken som dreier seg om ansiennitetsprinsippet vil komme opp for arbeidsretten i Bergen senere i år, med mindre partene også der inngår forlik før den tid.

– Den saken dreier seg om utvelgelse. Vi vil hevde at ansiennitet må være det bærende kriteriet for utvelgelse, sier Ringvold.

Powered by Labrador CMS