Hytta har både jakt- og fiskerettigheter og gjøres nå tilgjengelig for allmennheten. FOTO: EINAR SØRHEIM, Bergens Tidende

For å feire sine første 150 år gir Bergens Tidende bort ei hytte

De ansatte foreslo å gi bort mediehusets hytte. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi har bestemt oss for å gi hytten som ligger mellom Mjølfjell og Ulvik i gave til Bergen og Hordaland Turlag. Jakthytten på Veseter tilhørte opprinnelig avisens stiftere, Eide-familien, og ligger i fantastiske omgivelser. Til eiendommen hører også et stort jaktområde, sier sjefredaktør Øyulf Hjertenes i Bergens Tidende til egen avis.

BT har flere hytter på Kvamskogen som de ansatte benytter. Men i og med at bemanningen er blitt redusert over årene har ikke hytta på Mjølfjellet vært i like mye bruk som tidligere. Nå skal allmennheten få glede av den og Bergen og Hordaland tar over eiendommen.

Ifølge Hjertenes er det ikke foretatt noen takst på eiendommen, men den har både jakt- og fiskerett.

Det var redaksjonsklubben i BT som kom opp med ideen om å gi bort hytta i anledning jubileet. Noe også styreleder Didrik Munch mener er en god idé. 

– Idrettslaget BT eier 6 hytter på Kvamskogen, som er en times tur fra Bergen. Denne ligger mer utilgjengelig til og derfor ikke blitt brukt så mye den senere tiden. Men med fantastiske muligheter til jakt og tur. Og så ikke realistisk at Schibsted bruker penger på å holde denne ved like, forteller klubbleder Dag Idar Tryggestad til Journalisten.

Mens de ansatte eier de gjenværende hyttene gjennom idrettslaget, var denne hytten mediehusets eiendom.

– Våre lesere og seere er også viktigste medspillere og da er det fint at vi kan komme med en slik gave.  

De gjenværende hyttene skal rustes opp med penger fra salget av mediehusets eiendom Krinkelkroken i Bergen sentrum.

Powered by Labrador CMS