VG samarbeider med Discovery om OL – Slik blir Discoverys OL-dekning

VG får tilgang til TV-området som Discovery disponerer i Pyeongchang, og Discovery får tilgang på alt som innhold VG produserer om OL. Slik blir OL-dekningen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«PS! OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Player fra 9. februar.»

Det har VG Nett begynt å skrive som hale på flere saker om OL de siste dagene.

«Eurosport Player» lenker dessuten direkte inn til Eurosports OL-portal.

VG får videointervjue

Onsdag bekrefter partene at de har inngått samarbeid om OL-dekningen, på samme måte som de gjorde det for et par år siden om dekningen av Eliteserien.

– Vi ønsker å nå ut med OL til flest mulig, både på egne flater og nå også gjennom VG. OL er et av de største sports- og underholdningsarrangementene i verden. Men vi har som ambisjon å nå enda flere blant det unge publikum, og der vi tror VG kan spille en viktig rolle, sier administrerende direktør Tine Austvoll Jensen i Discovery i en pressemelding.

– VG kommer til å bli vår redaksjonelle partner under OL, slik de også er rundt Eliteserien. Gjennom dette samarbeidet vil VG få tilgang til TV-området vi disponerer i Pyeongchang, mens vi får tilgang på alt innholdet VG produserer i tilknytning til OL. Sammen håper vi å skape ytterligere entusiasme rundt OL, fortsetter hun.

TV-bildene skal fortsatt sendes på TVNorge og Eurosport, men VG får muligheten til å lage eget OL-stoff fra Sør-Korea.

Sportssjef Øyvind Brenne i VG er selvsagt fornøyd med det nye samarbeidet.

– Det betyr at når Johannes Høsflot Klæbo tar gull så kan vi intervjue ham på TV fra mixed sone etter rettighetshaveren. Det er noe vi aldri har hatt i OL før, og noe vi alltid har drømt om. Det gjør dette til en stor ting for oss, sier Brenne til Journalisten.

Han beskriver samarbeidet som redaksjonelt og beskriver halen i sakene med lenke til Discovery som en service overfor leserne.

– Det er på samme måte som for Eliteserien, og som nå er utvidet til OL.

– Så det er ingen penger som skifter hender her?

– Det er et større redaksjonelt samarbeid.

I pressemeldingen sier Brenne at partene har jobbet godt sammen på Eliteserien, og at de ser OL-samarbeidet som en naturlig fortsettelse av partnerskapet.

– Vår ambisjon er at OL-dekningen skal bli den beste i VGs historie – og at trykket på våre flater gjør folk til storforbrukere av gullinnholdet på Discoverys plattformer, sier Brenne i en pressemelding.

Slik blir OL-dekningen

TVNorge blir hovedkanalen for OL-sendingene neste måned med 320 timer under OL i perioden 9. til 25. februar. Her skal de viktigste øvelsene gå direkte.

Resten av OL-konkurransene blir sendt på Eurosport og Eurosport 1.

I tillegg strømmes alt fra OL gjennom Eurosports spiller, som VG altså lenker til. Tjenesten blir ifølge Discovery gratis for alle nye kunder under OL med prøveperiode på 30 dager.

Hver kveld klokken 20 sendes OL-kveld på TVNorge med Jon Almaas og Anne Rimmen som programledere. Showet spilles inn direkte fra Sentralen i Oslo og vil ifølge pressemeldingen vise det beste fra OL-døgnet mikset sammen med innslag laget av TVNorges underholdningsprofiler, som Espen Eckbo, Lene Kongsvik Johansen og Calle Hellevang-Larsen.

 

Powered by Labrador CMS