Pål Bjerketvedt. Foto: Birgit Dannenberg.
Pål Bjerketvedt. Foto: Birgit Dannenberg.

Retriever-kjøp godkjent

Konkurransemyndighetene aksepterer TT og NTBs kjøp av medieovervåkingsselskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Snart et år etter at Schibsted solgte Retriever til TT og NTB for 115 millioner svenske kroner, har konkurransemyndighetene i Sverige godkjent kjøpet, skriver Dagens Media. Schibsted solgte selskapet som et ledd i å rydde i porteføljen og ha et klarere fokus på kjerneområdene avis og nett.

At svenske Konkurrensverket gikk inn og studerte salget skal være uvanlig da grensen for en slik granskning vanligvis ligger på transaksjoner over 200 millioner svenske kroner.

Det er gått to måneder siden tilsynet begynte å se på effektene ved transaksjonen. Nå har man konkludert med at kjøpet ikke vil påvirke konkurransesituasjonen i det svenske markedet.

15 prosent

Det er Pål Bjerketvedt glad for. Det norske telegrambyrået eier 34 prosent av selskapet, resten eier TT.

– Dette er bra, særlig fordi slike prosesser vil ta mye tid fra selskapets administrasjon. Så det er bra at de har landet på en konklusjon. Og skulle egentlig bare mangle siden Retriever har 15 prosent av det svenske markedet, sier han til Journalisten.

Fortsatt er det den norske delen av selskapet som er den største, men Bjerketvedt forventer stor vekst i Sverige i tiden som kommer.

Powered by Labrador CMS