Per Surnevik begynte å jobbe i Stavanger Aftenbladet i 1960, ble redaktør i 1972 og gikk av med pensjon i 1993.

Per Surnevik ble 93 år gammel

Tidligere redaktør i Stavanger Aftenblad er død.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er en betydelig pressemann som nå er gått bort, skriver Rune Nedrebø om avdøde Per Surnevik i Stavanger Aftenblad.

Mens han studerte på landbrukshøgskolen på Ås, begynte Surnevik å skrive for Aftenbladet om temaer relatert til landbruk. I 1960 fikk han jobb der.

Med sin bakgrunn og utdanning, ble landbruk og bygdeutvikling fagfelt Nedrebø jobbet mye med som journalist. Han var også engasjert i andre områder som politikk, miljø, industri og samferdsel. Dessuten reiste han mye på oppdrag til både USA, i Europa, Afrika og Japan.

– Det som kjennetegner Per Surneviks journalistiske virke er at han hadde en egen evne til å skaffe seg oversikt og gi leserne en lettfattelig innføring i kompliserte emner, skriver Nedrebø.

Surnevik ble redaktør i Stavanger Aftenblad i 1972 og ble i samme stilling til han gikk av med pensjon i 1993. Blant kollegaer i avisen ble Surnevik regnet som en solid fagmann, raus og med et godt humør.

I en periode ble det påstått at det var de tre Per-erne som styrte norsk landbruk: Departementsråd Per Harald Grue i Landbruksdepartementet, redaktør Per Vabø i Bondevennen og redaktør Per Surnevik i Stavanger Aftenblad, står det i Aftenbladet.

Powered by Labrador CMS