Færre postdager skaper utfordringer for aviser som er avhengig av Posten til avisdistribusjon. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

6 av 10 lokalpolitikere støtter post annenhver dag

Kan skape store utfordringer for avisdistribusjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Flertallet av norske lokalpolitikere støtter en overgang fra fem dagers postomdeling til annenhver dag, ifølge en ny undersøkelse.

Over 60 prosent av lokalpolitikerne har stor eller delvis forståelse for at det er nødvendig å kutte i utdelingsdager av post. NorgesBarometeret har spurt 1.741 kommunestyrerepresentanter, ordførere og rådmenn fra 390 kommuner.

– Undersøkelsen bekrefter vår mistanke om at den politiske viljen til å betale mer for posttjenester er liten, sier forbundsleder Odd Christian Øverland i Postkom til Avisenes Nyhetsbyrå ( ANB ).

Lokalpolitikerne har forståelse for at Posten ikke kan opprettholde utdeling av post fem dager i uken når brevvolumene faller drastisk.

Over 60 prosent av de spurte vil i stedet styrke utbygging av bredbånd og omlegging til digital kommunikasjon med innbyggerne med deler av pengene som i dag brukes til kjøp av ulønnsomme posttjenester. Alle partier bortsett fra Sp og SV deler dette synet.

– Dette er en tilnærming også de postansatte støtter, under forutsetning av at det settes av tid og penger til å gjennomføre gode omstillingsprosesser, poengterer Øverland.

I dag er behovet for statlige kjøp av ulønnsomme posttjenester beregnet til cirka 700 millioner kroner i året. Dette beløpet vil øke til rundt én milliard kroner i løpet av noen få år.

Powered by Labrador CMS