Staten sparer nesten 100 mill. på å droppe Posten

Posten skulle ha 309 millioner kroner for å levere lørdagsaviser i distriktene, konkurrenten Kvikkas gjør samme jobben for 210 millioner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kvikkas i Ålesund, med Norpost som underleverandør, vant over Posten i anbudskonkurransen i juli. Det lille distribusjonsselskapet skal levere samme tjenesten som Posten ville gjort, men for 99 millioner kroner mindre, skriver Klassekampen.

Etter at tildelingen av konsesjonen ble kunngjort av Samferdselsdepartementet valgte Posten å klage, men departementet avviste klagen.

– Vi ser hvordan en tradisjonell leverandør som Posten angripes av aktører som tilbyr andre typer ansettelsesforhold, eller kanskje ikke ansettelse i det hele tatt. Mens selskapene bak sitter igjen med fortjenesten, må de ansatte ta stadig større risiko. På sikt vil det gå ut over service og kvalitet, sier forbundsleder Odd Christian Øverland i Postkom.

– Alle våre bud er ansatte på kontrakt, de er bosatt i Norge, de har tarifflønn og vi har årlige forhandlinger med Transportarbeiderforbundet, sier administrerende direktør Hege Stenmarck i Norpost.

Anbudskonkurransen ble utlyst 21. januar i år, og kontrakten gjelder for to år fra november.

Powered by Labrador CMS