Den tidligere nestformannen i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), Kristian August Eilertsen, skal ha klaget inn iTromsø, Harstad Tidende, VG og Dagsavisen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Tidligere nestformann i FpU klager aviser inn til PFU

Klager inn fire aviser.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere nestformannen i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), Kristian August Eilertsen, klager fire aviser inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Klagene gjelder det Eilertsen mener er brudd på Vær varsom-plakaten i avisenes metoo-dekning av ham, skriver Nettavisen.

Det er imidlertid ikke kjent hvilket eller hvilke punkter i Vær varsom-plakaten Eilertsen mener er brutt.

Klagen gjelder 13 artikler i iTromsø, 6 i Harstad Tidende, 2 i VG og 1 innlegg i Dagsavisen, og alle ble publisert i perioden 6. februar til 16. juni.

– Jeg kan bekrefte at jeg foreløpig har klaget inn fire aviser til PFU, skriver Eilertsen i en tekstmelding til Nettavisen.

– Jeg ønsker ikke å prosedere, spekulere eller kommentere noe som helst på forhånd i mediene, men avventer PFUs behandling, sier han.

Eilertsen som i dag er kommunestyre- og fylkestingsrepresentant for Frp i Harstad og Troms, ble i april vraket som nestleder i FpU. Etter flere anklager om seksuell trakassering av yngre partimedlemmer, hadde moderpartiet allerede konkludert med at han hadde brutt partiets retningslinjer, og gitt ham en «kraftig advarsel».

Frp gjorde det imidlertid klart at det var opp til landsmøtet å vurdere om Eilertsen har tillit eller ikke, noe det ble klart at landsmøtet ikke hadde.

Powered by Labrador CMS