Prins Harry ankommer rettssalen i London mandag. Han er en av flere som saksøker utgiverne av tabloidavisen Daily Mail for brudd på privatlivets fred.

Privatlivets fred

Prins Harry har ankommet rettsmøte i mediesøksmål

Prins Harry ankom mandag en rettssal i London for åpningen av en sak der han og flere kjendiser saksøker avisen Daily Mail for krenking av privatlivets fred.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Artisten Elton John er blant de andre kjendisene som har saksøkt selskapet, Associated Newspapers, som utgir tabloidavisen. De hevder medieselskapet har avlyttet telefoner og krenket privatlivets fred.

Skuespillerne Elizabeth Hurley og Sadie Frost har også saksøkt avisen. Advokaten til prins Harry og Frost sa i oktober at Associated Newspapers avlyttet dem gjennom telefon, i bilen og hjemme hos saksøkerne. Selskapet anklages også for å ha betalt politifolk for å få opplysninger.

Blant saksøkerne er også Doreen Lawrence, moren til den svarte tenåringen Stephen Lawrence, som ble stukket i hjel i London i 1993. Hun er senere blitt adlet for sitt samfunnsarbeid og har vært en pådriver for politireform.

Associated Newspapers avviser anklagene «fullstendig og utvetydig». Selskapet er ventet å ville bruke den innledende rettsrunden denne uken til å be om at saken avvises.

Det er ikke ventet at noen av saksøkerne vil uttale seg i mandagens rettsmøte, som er det første av fire som skal holdes denne uken.

Harry, yngste sønnen til kong Charles, har allerede saksøkt Mail on Sunday for injurier i en artikkel om sikkerhetstiltakene rundt ham. I fjor vant han fram med et erstatningskrav mot avisen i en annen injuriesak.

Powered by Labrador CMS