Medietilsynet

Medietilsynet trekker tilbake 5 millioner kroner i pressestøtte

«Ingen» hadde fått med seg at Stortingets Syria-avtale før sommeren innebar kutt i pressestøtten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I sommer ble alle partiene på Stortinget med unntak av SV og Frp enige om Syria-avtalen som innebærer at Norge skal ta imot 8.000 asylsøkere i løpet av tre år.

I avtalen lå det også inne hvordan partiene ville finansiere avtalen. Under inndekningen over hva avtalen vil koste lå det også inne et kutt på fem millioner kroner i produksjonstilskuddet. Men det fikk «ingen» med seg. Ikke Medietilsynet. (Og heller ikke Journalisten, for den saks skyld.)

Da tilsynet tidligere i høst derfor fordelte årets pressestøtte var det på bakgrunn av en ramme på 308,25 millioner kroner mer. I ettertid har det blitt oppdaget at det var mer penger enn tilsynet hadde til rådighet å dele ut. Torsdag ettermiddag kom nemlig meldingen om at at listen over summer til mottagerne er korrigert «på grunn av en inkurie».

Dermed er pressestøtten redusert med 1,6 prosent i år. Ettersom tilskuddet allerede er betalt ut ber Medietilsynet mottagerne nå om å betale tilbake det de har fått for mye.

Det kan variere fra under 4.000 kroner for de minste avisene. For de større pressestøttemottagerne, som Klassekampen, dreier det seg om opp mot 700.000 kroner.

Slik er den nye oversikten over hva de ulike avisene får i støtte:

Mobil: Se helst grafikken i breddeformat.

Du kan se samleoversikt for de enkelte aviseierne ved å velge i menyen til høyre. 

Hold markøren over/trykk på de horisontale søylene eller tallene til den enkelte avis for å se tilskudd for både 2015 og 2014.

For omvendt eller alfabetisk liste: Trykk på den lille pilen over søylene.

Grafikk: Bjørn Åge Mossin

Powered by Labrador CMS