Mannens advokat Mette Yvonne Larsen og PSTs politiadvokat Per Niklas Hafsmoe i samtale med journalister etter fenglingsmøtet tidligere i juli. Foto: Glenn Slydal Johansen

Mann siktet for trusler mot journalister er løslatt

Ikke lenger fare for bevisforspillelse, sier PST.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Han ble løslatt fra varetektsfengsling i går. Men siktelsen og etterforskningen opprettholdes.

Det opplyser kommunikasjonsrådgiver Siv Alsén i Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) til Journalisten.

Det var 3. juli at Oslo tingrett varetektsfengslet en mann i 30-årene for å ha truet journalister og en samfunnsdebattant på livet gjennom e-poster. Den siktede nekter straffskyld.

– Han var til avhør igjen i går, og da sa PST at de løslater han fordi de ikke ser noen bevisforspillelsesfare lenger. Spørsmålet om gjentagelsesfare var ikke noe tema, sier mannens advokat Mette Yvonne Larsen til Journalisten.

Hun sier at klienten fortsatt stiller seg uforstående til siktelsen, og at han sammen med advokaten nå selv vil jobbe for å dokumentere at det ikke var han som sendte e-postene.

Larsen har tidligere sagt at den siktede mener noen har hacket hans IP-adresse og sendt e-postene som hevn for at klienten har uttrykt seg kritisk om IS og terrorister.

Mannens datautstyr er fortsatt beslaglagt av PST.

– Men vi har tidspunktene for når e-postene ble sendt, og det fins andre måter å dokumentere elektroniske spor som bankkort for å ha vært på butikken eller kjøpt en kebab.

PST sier at hele den opprinnelige siktelsen opprettholdes. Alsén vil ikke si noe om hvilke resultater etterforskningen har gitt så langt.

– Det har jeg ikke mulighet til å gå inn på, sier Alsén.

Powered by Labrador CMS